Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liderii UDMR nu au participat la ceremoniile de 1 Decembrie din Covasna şi Harghita

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primarii Antal Arpad şi Raduly Robert, preşedinţii consiliilor judeţene, Tamas Sandor şi Borboly Csaba, şi parlamentarii UDMR din Covasna şi Harghita nu au participat la ceremoniile desfăşurate la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc.

”Nu a fost schimbată data Zilei Naţionale, cum am cerut noi, şi nu au fost respectate promisiunile făcute maghiarilor în 1918 la Alba-Iulia”, a fost explicaţia oferită de Antal Arpad, care, la fel ca omologul său de la Miercurea Ciuc, Raduly Robert, nu a trimis niciun funcţionar din primărie să depună o coroană de flori la monumentul lui Mihai Viteazul.

Edilul l-a somat, însă, pe prefectul Dumitru Marinescu să interzică intrarea în oraş a celor câteva zeci de membri ai organizaţiei Noua Dreaptă Braşov,  veniţi la Sf. Gheorghe pentru a sărbători Marea Unire alături de românii de aici. Consiliul local Sf. Gheorghe a adoptat şi o ”Luare de poziţie” în acest sens  –  votată inclusiv de cei patru consilieri locali ai PSD şi PNL – în care Noua Dreaptă este etichetată ca ”mişcare  extremistă, antisemită şi antimaghiară”, iar participarea ei la festivităţilede la Sf. Gheorghe drept  ”jignire şi provocare a comunităţii maghiare”, scrie gandul.

La Sfântu Gheorghe, câteva zeci de extremişti maghiari au scandat ”Szekelyfold nem Romania!” (Ţinutul Secuiesc nu e România!).

În replică la scandările reprezentanţilor Noii Drepte au scandat: ”Harghita, Covasna, pământ românesc!” şi ”Limba română, singura stăpână!” .

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. @Avram !. Razboi e numai in capul tau iar daca poti scote-i tu din tara lor pe nume Transilvania ! Maghiarii sunt bastinasi in Transilvania! Veneticule !. Mai bine te-ai preocupa de romanii tai de la Sud de Carpati care nu te respecta nici pe tine !

Lasă un răspuns