Image 1
Image 2

LPS Satu Mare promovează învățarea prin proiecte

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alături de elevi din Franța, Portugalia, Belgia și Italia

Elevii Liceului cu Program Sportiv au fost cuprinși într-un program intercultural inedit în săptămâna 11-15 martie, când o delegație de 35 de elevi și profesori din 4 țări au vizitat liceul în cadrul proiectului Erasmus+ “No more walls, just bridges”.

Vizita oaspeților din Italia, Belgia, Franța și Portugalia a reprezentat un imens succes, ei având ocazia să participe la diverse activități educative, sportive, culturale și artistice, în așa fel elaborate încât să răspundă obiectivelor stabilite pentru această etapă de proiect, sănătatea prin mișcare și sport.

În săptămâna schimbului de experiență, 40 de elevi ai liceului au fost permanent alături de oaspeți, implicându-se cu interes în toate activitățile stabilite de echipa de management a proiectului. După turul orașului și vizitele la Episcopia Romano-Catolică, Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”, Muzeul Județean de Istorie și după ce oaspeții au admirat peisajul orașului de la înălțime, din Turnul Pompierilor, au urmat activitățile de proiect.

Cele mai importante activități desfășurate au fost competițiile sportive de handbal, baschet, fotbal, scrimă și șah (demonstrații sportive de nivel înalt atât în sala de sport a liceului, cât și în Sala de Scrimă “Alexandru Csipler”), dar și cele de break-dance, caiac și bowling. Activitățile artistice și culturale, precum atelierele de pictură pe tricouri și de dansuri tradiționale ale tuturor țărilor partenere, și atelierele pe meșteșuguri cu sprijinul Fundației Hans Lindner s-au bucurat de interes și implicare în rândul elevilor.

Nu au lipsit nici excursiile tematice în Carei, Țara Oașului și Maramureș, excursii prin care oaspeții au avut ocazia să cunoască cultura, istoria și tradițiile acestor zone, ei rămânând profund impresionați de diversitatea culturală existentă în această zonă a țării și de ospitalitatea oamenilor de aici. Șirul activităților s-a încheiat cu cina festivă în cadrul căreia elevii din echipa de proiect au prezentat dansurile tradiționale ale țărilor, fiind expuse și porturile specifice ale acestora.

În speranța de a se revedea la următoarele schimburi de experiență despărțirea elevilor, dar și a cadrelor didactice, a fost una profund emoționantă, plină de lacrimi și îmbrățișări.
Colectivul de cadre didactice ale Liceului cu Program Sportiv s-a mobilizat exemplar pentru a-și primi oaspeții și pentru a le oferi elevilor sportivi șansa de a depăși granițele țării printr-o colaborare internațională, astfel ridicând liceul la nivelul unui liceu european.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns