Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Lucrări ale artistului Qi Baishi, adjudecate cu aproape un miliard de yuani

Lucrarea lui Qi Baishi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lucrarea lui Qi Baishi
Lucrarea lui Qi Baishi

Un grup de picturi de Qi Baishi, unul dintre artiştii cel mai bine cotaţi pe piaţa de artă din lume, s-a vândut cu aproape un miliard de yuani, duminică seară, la Pekin, doborând toate recordurile pentru o pictură chinezească, a anunţat casa de licitaţie Beijing Poly International.

Cele 12 panouri pictate de artistul chinez în 1925 au fost evaluate pentru 931,5 milioane de yuani (120 de milioane de euro), a anunţat Poly.

Pictorul autodidact Qi Baishi (1864-1957) devine astfel primul artist chinez care a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari pentru una dintre operele sale, a subliniat casa de licitaţie.

Opera, intitulată simplu “Douze peinture de paysage” (Douăsprezece picturi cu peisaj), reprezintă privelişti ale munţilor, ale satelor şi arborilor înfloriţi, în tonalităţi albastre, gri sau roz. Este compusă din 12 panouri care măsoară 1,8 metri pe 47 centimetri.

Cumpărătorul, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, este un colecţionar chinez, potrivit agenţiei China News.

Qi Baishi este unul dintre artiştii chinezi cel mai bine cotat în lume, potrivit clasamentului publicat la începutul anului de Artprice. El se află pe poziţia a treia după compatriotul său Zhang Daqian (1899-1983) şi spaniolul Pablo Picasso (1881-1973).

În 2011, una dintre operele sale, un vultur pe o ramură de pin, a fost cumpărată pentru 46,5 milioane de euro la Pekin.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns