Image 1
Image 2

Luna asitenţei sociale, marcată printr-o serie de evenimente şa Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În luna martie, luna asistenţie sociale, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, sucursala Satu Mare organizează o serie de evenimente. De asemenea, judeţul Satu Mare va fi reprezentat şi anul acesta la Gala Excelenţei în Asistenţă Socială.

Întâlnirea cu titlul “Metodologia de lucru privind prevenirea şi intervenţia în echipa multidisciplinară şi în reţea în situaţiile de violenţă asupra copilului şi violenţă în cadrul familiei”, organizată în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare a deschis seria eventimentelor din această lună.  Potrivit preşedintei CNASR Sucursala Satu Mare, Mihaela Motoc evenimentul s-a bucurat de o largă participare din partea asistenţilor sociali, a directorului DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoş şi de sprijinul Serviciului de intervenţie pentru situaţii de abuz, violenţă în familie şi situaţii de urgenţă prin Mihaela Bonea, Kinga Pesek, Crina Patcaş. Asistenţii sociali prezenţi vor primi un credit profesional.

De asemenea, luna aceasta, la nivelul judeţului vor fi organizate încă două evenimente.  

Evenimentul cu titlul “Procedura de lucru privind copiii cu părinţi plecaţi în străinătate”, organizat în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială Satu Mare se va desfăşura în 24 martie, ora 13, la sediul DAS.

Având în vedere că foarte multe persoane din judeţul Satu Mare sunt plecate la muncă în stăinătate, iar copiii au rămas în grija bunicilor sau a altor rude, putem spune că tema aleasă este una foarte importantă. Formator este Monica Popescu- şef Birou Protecţie Socială în cadrul DAS Satu Mare.

În 31 martie, de la ora 14, pe str. Wolfenbuten, nr. 32 Satu Mare se va desfăşura seminarul cu titlul “Asistenţa socială a vârstnicilor”, eveniment organizat în colaborare cu   Asociaţia Sfântul Gabriel – Centrul de Îngrijire Bâtrâni “Sfântul Gabriel” şi Mihaela Motoc Cabinet Individual de Asistenţă Socială. Un alt subiect interesant, spunem noi, în condiţiile în care  din ce în ce mai mulţi vârsnici nu se pot descurca singuri şi au nevoie de sprijin.

:i nu în ultimul rând, şi anul acesta judeţul Satu Mare va fi reprezentat la Gala Excelenţei în Asistenţă Socială, ediţia a IX-a, ne spune  preşedinta CNASR Sucursala Satu Mare, Mihaela Motoc.

Devenit deja tradiţie în mediul social din România, Gala Excelenţei în Asistenţă Socială, ediţia a IX-a este organizată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România şi are loc în 21 martie, la Ateneul Român, fiind găzduit de Andreea Marin, ambasadorul Excelenţei în Asistenţa Socială.

Potrivit interlocutoarei noastre judetul Satu Mare va fi reprezentat de asistenţii sociali care în urma votului online şi a jurizării portofoliului au intrat în finală. „Melisa Acs – DGASPC Satu Mare, Maria- Mirela Bidian, Mihaela Motoc Florina Cabinet Individual de Asistenţă Socială şi Crina Pătcaş David – DGASPC Satu Mare , vor reprezenta anul acesta asistenţa socială din judeţ,„ ne-a spus  Mihaela Motoc.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: