Image 1
Image 2

Medalii sătmărene la diferite competiţii internaţionale de judo

C.N. Under 23 cu trei judoka sătmăreni
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Judoka de la CSM Olimpia Satu Mare au participat la sfârşit de săptămânăla mai multe competiţii. Peste tot pe unde au fost, sportivii antrenaţi de Marian Halas şi Dumitriţa Rus au reuşit să cucerească medalii.

Medalia de bronz la Cupa Europei pentru Paula Paştiu

Sătmăreanca Paula Paştiu a obţinut un rezultat excelent în capitala Bosniei-Herţegovina, la Sarajevo, unde sâmbăta şi duminică s-a desfăşurat Cupa Europei de judo, juniori U21.
Judoka Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare a participat la această competiţie puternică alături de lotul României, şi a urcat pe a treia treaptă a podiumului, obţinând medalia de bronz la categoria +78 kg.

“Un rezultat excelent”, a transmis antrenorul sătmărean, Marian Halas. De altfel, federaţia română a catalogat rezultatele de la Sarajevo, pe pagina oficială de internet, ca o mare victorie: 4 medalii de aur, 2 de argint, 3 de bronz!

În urma acestor rezultate România s-a clasat pe locul 2 între naţiunile prezente, pe locul 1 fiind Polonia, iar pe locul 3 Serbia. “E multă muncă în spatele acestor medalii, deci să-i felicităm pe sportivi şi antrenori, mulţumindu-le pentru eforturi şi dedicaţia pentru victorii. (…) Ai noştri au reuşit să marcheze victorii importante, ce-i proiectează ca viitori favoriţi la campionatele europene şi mondiale de juniori din 2023.”

Medalii la Sibiu şi Ostrava

Alţi judoka pregătiţi de antrenorul Marian Halas la Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare au participa sâmbătă şi duminică la două competiţii internaţionale puternice.

Sportivii cu vârste între 12 şi 16 ani s-au deplasat la Sibiu alături de antrenoarea Dumitriţa Rus, unde au participat la Cupa Miado’s, competiţie care a adunat la start peste 750 de sportivi. La categoria U12 au obţinut medalia de bronz Iannis Marina (38 kg), Rafael Ursu (42 kg) şi Nicuşor Ignat (60 kg), iar la U14 Diana Farcaş (63 kg) a fost sătmăreanca ce a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Tot la această categorie de vârstă Alex Feher-Ghele (60 kg), iar la U16 Biro Denisa (48 kg) au terminat competiţia pe locul 5.

Lotul U23 s-a deplasat alături de antrenorul Ovidiu Pop în Cehia, la Ostrava, unde sătmărenii au participat la un open internaţional. Antonio Ilie (100 kg) a cucerit medalia de argint, iar Emanuel Tar s-a întors cu medalia de bronz, obţinută la concursul de la categoria 60 de kilograme.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns