Image 1
Image 2

Judeţul primeşte 22 milioane euro pentru aeroport şi reţele de apă

Cele 2 contracte de finantare au fost semnate in prezenta Ministrului Fondurilor Europene Marius Nica si a autoritatilor locale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

semnare acord ministruLucrările vor fi executate de firmele UTI Bucureşti, Construcţii Napoca SA, Geo Arc SRL şi Tehnic Asist Botoşani  

  Vineri, 2 octombrie, de la ora 10, în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ, într-un cadru festiv şi în prezenţa ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, au fost semnate 2 contracte de finanţare de mare importanţă pentru dezvoltarea judeţlului Satu Mare.

Pe lângă invitatul de la Bucureşti în sală au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele CJ Mircea Govor, deputatul Octavian Petric, subprefectul Tamas Altfatter, viceprimarul municipiului Satu Mare Radu Roca, directorul SC Apaserv, Dan Stegerean, şi directorul Aeroportului Internaţional Satu Mare, Nicolae Fechete.

Cele două contracte, cu o valoare totală de aproximativ 22 de milioane de euro, se referă la finanţarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internaţional Satu Mare şi a extinderii reţelelor de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare.
Contractele au fost semnate la doar 2 luni după ce au fost depuse cererile de finanţare, iar de luni, 5 octombrie, banii vor fi la dispoziţia constructorilor şi a beneficiarilor.

Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea directă a preşedintelui CJ, Adrian Ştef, şi a vicepreşedintelui Mircea Govor, a delcarat Marius Nica.
“Lucrările de modernizare a aeroportului au început în luna iunie, când nu existau banii din fonduri europene.

Consiliul Judeţean ne-a ajutat cu fondurile judeţului, am primit aproximativ 10 milioane de lei pentru a demara lucrările. Dacă nu erau aceşti bani am fi fost în întârziere. Acum sperăm ca cel mai târziu la Crăciun să terminăm lucrările de reabilitare a aeroportului”, a spus Nicolae Fechete.

Lucrările de la Aeroport sunt executate de un grup de firme având-o ca lider de proiect pe UTI Bucureşti. Celelalte 3 suntŞ Construcţii Napoca SA, Geo Arc SRL (partea de proiectare) şi Tehnic Asist Botoşani.

SC Apaserv Satu Mare va mai primi fonduri europene de 120 milioane euro

Toţi cei prezenţi au subliniat importanţa semnării acestor contracte de finanţare pentru a asigura dezvoltarea viitoare a judeţului Satu Mare, iar implementarea celor două proiecte va duce la creşterea bunăstării şi nivelului de trai al locuitorilor municipiului.
Ministrul Marius Nica a anunţat că pentru perioada de finanţare 2014-2020 SC Apaserv Satu Mare va primi fonduri europene în valoare de 120 de milioane de euro pentru a extinde reţeaua de apă potabilă şi de canalizare în tot judeţul Satu Mare.

La Aeroportul Satu Mare va fi modernizată pista de aterizare, urmând a fi efectuate lucrări la dalele de beton. Se vor suplimenta circuitele de balizaj şi se vor completa cele existente, iar aerogara va fi modernizată. Va fi de asemenea reabilitată reţeaua de canalizare pluvială şi de drenaj.

Contractul pentru Apaserv va cuprinde 5 seturi de lucrări, între care se numără extinderea reţelei de apă şi canalizare în municipiul Carei, cu o valoare de 4.300.000 lei, amenajarea de reţea de canalizare menajeră în localităţile Halmeu şi Turulung, lucrare cu o valoare de 5.600.000 lei, extinderea canalizării menajere în localitatea Păuleşti, cu o valoare de 1.500.000 lei, alimentarea cu apă a localităţilor Moftinu Mare şi Ghilvaci, valoarea acestei lucrări fiind de 2.400.000 lei, iar al cincilea contract se referă la furnizarea şi montarea de contoare de apă cu citire la distanţă, în valoare de 21.500.000 lei.

În fondurile pentru Apaserv sunt cuprinse şi 2 contracte de achiziţii, unul pentru cumpărarea de vidanje în valoare de 2.500.000 lei şi unul pentru cumpărarea de basculante de transport nămol în valoare de 1.400.000 lei.

Au mai fost incluse 3 contracte, mai exact servicii de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor în valoare de 1.700.000 lei, unul pentru servicii de publicitate, informare şi conştientizare în valoare de 255.000 lei şi un contract pentru servicii de auditare a proiectului în valoare de 50.000 lei.

Trebuie o mai bună colaborare Consiliul Judeţean – Apaserv

Vicepreşedintele CJ Mircea Govor a îndemnat conducerea SC Apaserv Satu Mare să aibă o mai bună colaborare cu Consiliul Judeţean pe viitor. “Apaserv trebuie să înţeleagă că nu se poate fără ajutorul Consiliului Judeţean. Sper să se trezească acum, în ultimul ceas”, a declarat el.

4 comentarii

  1. Dar pentru pod si centura de ocolire s-a primit ceva?.Aeroportul nu rezolva circulatia municipiului.Consider ca pentru a rezolva transportul in capitala ,aeroportul, este capabil in starea actuala sa functioneze.Visul administratiei de a infiinta noi rute internationale,este hilara.

  2. Ce bucurie si fericire pentru noi Satmareni,vom avea AEROPORT MODERN,iubiti alesi satmarenilor vor pute sa se plimbe mai confortabil,pe bani PROSTONACILOR DE CONTRIBUABILI,ce daca vor muri oameni de frig si foame,in colibe,sub poduri s-au in ghetouri,ALESI NEAMULUI SA FIE FERICITI,numele ultimei firmei se numeste TECHNIC ASIST DRAGNEA-GOVOR.

Lasă un răspuns

Connect with