Image 1
Image 2

Ministrul Muncii anunţă aducerea salariilor la grila aferentă anului 2022

Ministrul Muncii anunţă aducerea salariilor la grila aferentă anului 2022
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Marius Budai

Miercuri, după discuţiile cu sindicatele, ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat că salariile pentru funcţiile comune din administraţie se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022. „Ca urmare a discuţiilor purtate cu sindicatele din Educaţie, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a pregătit un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022. Aşa cum am mai spus, suntem deschişi la dialog, suntem dispuşi să luăm măsuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmând a acorda Educaţiei statut prioritar, atunci când vom întocmi proiectul de modificare a legii salarizării unitare”, a scris Budăi pe Facebook.

Potrivit unui proiect publicat în transparenţă decizională pe site-ul Ministerul Muncii, începând cu 1 iunie 2023, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute la Anexa nr.VIII Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie” din Legea salarizării unitare vor fi stabilite la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022.

Potrivit proiectului, impactul financiar asupra bugetului general consolidat în 2023 este de 128,79 milioane de lei, iar pentru anul viitor de 220,79 milioane de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: