Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Ministrul Proiectelor Europene, la inaugurarea şcolii din Beltiug

Ministrul Proiectelor Europene, la inaugurarea şcolii din Beltiug
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Inaugurare Beltiug

Luni, 22 mai 2023, la Şcoala gimnazială ”Viorel Sălăgean” din Beltiug au fost inaugurate lucrările de modernizare realizate la această şcoală.

La eveniment au participat: Marcel Ioan Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, deputatul PNL Adrian Cozma, secretarul de stat Cristian Valer Beşeni, subprefectul Romeo Pop, inspectorul general şcolar Anişoara Boitor, Directorul ADR zona Nord Vest – Petru Alboi precum şi mai mulţi primari şi consilieri judeţeni PNL din întreg judeţul. Gazda evenimentului a fost primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok – Gurzău.

​ Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.600.000 lei şi a fost posibilă prin Programul POR- fonduri europene. Menţionăm că această instituţie şcolară nu a mai beneficiat de renovări sau modernizări din anul 1960. Proiectul avea termenul de finalizare la 31 august 2023, dar printr-o mobilizare exemplară atât din partea executantului, cât şi a Primăriei Beltiug, ea a fost încheiată cu trei luni şi jumătate, mai repede.

Această importantă investiţie pentru învăţământul local ilustrează ideea că politica guvernului actual de a apropia standardele rurale, de cele urbane, capătă şi la Beltiug o frumoasă şi elocventă ilustrare. Acest efort financiar şi organizatoric se va reflecta cu siguranţă şi în actul instructiv – educativ, iar condiţiile moderne oferite tinerei generaţii, să se dovedească a fi o linie strategică de primă mărime, pentru educarea cât mai eficientă, mai complexă şi mai modernă a elevilor din Beltiug.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns