Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Muzeul Judeţean şi-a deschis porţile cu noi expoziţii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Muzeul Județean Satu Mare a ales un mod inedit să marcheze Ziua Internațională a Muzeelor, 18 aprilie.

Dacă în alți ani expozițiile puteau fi vizitate până la miezul nopții, în acest an nu poate fi vorba de așa ceva. Programată pentru data de 16 mai 2020, Noaptea Muzeelor a fost amânată pentru data de 14 noiembrie 2020, din cauza crizei provocate de noul coronavirus.

Așadar, luni, 18 aprilie de la ora 13.00, la Muzeul Județean a avut loc un vernisaj fără public, doar în prezența câtorva angajați și reprezentanți mass-media. Momentul a fost însă imortalizat cu camere video, astfel că va fi prezentat pe site-ul și pagina de Facebook a Muzeului, precum și la știrile de la Informația TV.

O altă expoziție, referitoare la inundațiile de acum 50 de ani, din mai 1970, se află pe holul de la intrarea în instituție.

Expoziția deschisă luni stă sub semnul luxului și al abundenței, reunind cele mai spectaculoase piese de vestimentație și podoabă din colecția medievală și premodernă a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj Napoca. Vernisajul realizat în parteneriat cu Filarmonica Dinu Lipatti, dorește să fie un eveniment care relansează viața culturală a orașului și a județului. Artiștii Mihalca Mija Alina (vioară), Kovács Emőke (vioară) și Catuna Dan (violoncel) au interpretat lucrări de Jean-Baptiste Lully, Henry Purcell și Antonio Vivaldi.

În două săli de la parterul Muzeului sunt expuse peste 200 de piese de podoabă și de vestimentație, precum și arme decorative, menite să reflecte ținutele de gală ale lumii nobiliare din Transilvania. Valoarea de expoziție a acestora se ridică la 770.000 lei (160.000 euro).

Începând din 18 aprilie, Muzeul de Istorie va fi deschis pentru vizitatori de marți până vineri între orele 9.00 – 17.00, sâmbătă între 10.00 – 17.00, duminică 10.00 – 14.00, luni închis.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns