Image 1
Image 2

Noul album Phoenix, „Vino, Țepeș!”, va fi lansat luni

Nicu Covaci
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Nicu Covaci
Nicu Covaci

Nicu Covaci, alături de câțiva dintre vechii membri ai formației Phoenix – Moni Bordeianu, Dzidek Marcinkiewicz – și Costin Adam, noul solist al trupei, și cei mai tineri componenți – Marc Alexandru, Flavius Hosu și Andrei Cerbu – au prezentat joi cel mai nou album, „Vino, Țepeș!”, care va fi lansat oficial luni în cadrul unui concert la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

„Noul produs este un disc cu vreo 8-9 piese, toate ‘supărate’, texte alese din poeții și scriitorii noștri celebri care din păcate sunt dați uitării — Eminescu, Macedonski, Alecsandri, Coșbuc. Am mai scris și eu ceva, și, în mare, tot discul este foarte ‘supărat’, toate piesele sunt ‘supărate’. Sunt piese care evocă luptători, care evocă voievozi, care-i evocă pe cei care au luptat pentru această țară și pentru acest popor. Eu sper să placă atât muzical, cât și ca mesaj, și pe scenă va fi prezentat cum nu a mai fost prezentat Phoenix-ul de multă vreme”, a afirmat Nicu Covaci într-o conferință de presă.

Artistul a spus că se simte „foarte bine” alături de noua generație care reconstruiește trupa Phoenix și că este sigur că aceștia vor convinge și spectatorii de valoarea lor în concertele ce vor urma.

„Mă simt foarte bine alături de acești tineri. Formația Phoenix este blestemată să renască și a renăscut de atâtea ori. De data asta generația tânără este atât de tânără cum nici eu nu mi-aș fi imaginat și adevărul este că la vârsta lor noi încă nu cântam sau nu știam să cântăm, ori ei, la vârsta lor, deja au un nivel de interpretare care poate fi prezentat oricât și oriunde și suntem mândri de ei. Vom convinge în concertele ce urmează de acest nivel”, a afirmat Nicu Covaci.

El a precizat că de-a lungul celor 50 de ani de existență, prin trupa Phoenix au trecut aproximativ 40 de oameni.

Biletele pentru concertul de la Teatrul Național pot fi achiziționate la prețuri cuprinse între 70 de lei și 250 de lei, fiecare tichet achiziționat urmând să fie însoțit și de un CD „Vino, Țepeș!”, cadou din partea formației Phoenix.

Nicu Covaci a prezentat, în conferința de presă, și cel de-al doilea volum din seria „Phoenix”, „Phoenix. Giudecata înțelepților” apărut la Editura Integral.

Volumul debutează cu episodul fugii în Occident, în 1977. Artistul povestește în paginile cărții despre experiența exilului în Germania, revenirea în țară după 1990, povestea succesului după reîntoarcere, și multe alte subiecte legate de industria muzicală românească. Povestea este completată de intervenții și mărturii ale unora dintre colegii care au făcut parte de-a lungul timpului din trupa Phoenix.

„Al doilea volum este de zece ori mai interesant decât primul. Este mult mai dramatic și mai tragic decât orice vă imaginați. (…) Ca să fie credibilă cartea, nu am scris numai eu, au scris și cei care mă cunosc și care au fost în gașcă. În volumul doi sunt capitole întregi scrise de alții. Am vrut să fie clar că aceasta este adevărata poveste a formației Phoenix, nu ce se povestește”, a afirmat Nicu Covaci.

Lansarea oficială a volumului va avea loc în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus, pe 22 noiembrie, la ora 14,00, la standul Editurii Integral.

Prima ediție a seriei Phoenix, „Phoenix. Însă eu…” a apărut în urmă cu 20 de ani. Cea de-a doua ediție, republicată de editura Integral cu titlul „Phoenix. Însă eu, o pasăre…”, va fi lansată, de asemenea, odată cu volumul doi al seriei. Cărțile vor putea fi achiziționate la prețurile de 40 lei — volumul I și 35 lei — volumul al II-lea.

1 comentariu

 1. Dacă Ponta iese președinte, o să ni se interzică să ascultăm cea mai bună melodie – „În umbra marelui URSS”!

  Jos Ponta! Ponta, nu uita, România nu te vrea!

  Ceaușescu n-a murit, este Ponta t r a v e s t i t!

  Lăsați diaspora să voteze!

  „NU” fraudării alegerilor!

  Fiți eroi în turul doi!

  Dacă vă pasă, nu stați în casă!

  Klaus! Klaus! Scapă-ne de Mickey Mouse!

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: