Mai bine de o treime din tipurile de pateu analizate într-un studiu efectuat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor nu aveau specificate informaţii cu privire la valorile energetice.În cadrul cercetării au fost analizate 46 de tipuri de pateu, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentanţiii asociaţiei din supermarket-urile de pe teritoriul ţării, în perioada iulie – august 2013.
Analiza etichetelor de pe cutiile cu pateu arată că 6.52% dintre produse nu conţin niciun E, 19.56% au un conţinut de 2 E-uri, 13.04% conţin 6 E-uri, iar 8.69 conţin 9 E-uri. Rezultatul studiului arată că numărul e E-uri variază între 0 şi 10.
Deficienţe s-au constatat şi în privinţa informaţiilor cu privire la valorile energetice(kcal/100gr). S-a constatat că 30.43% dintre produsele studiate nu au specificate aceste informaţii, iar la cele care au menţionat, acestea variază între:125 – 321.
Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţa românească, derulat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România.
Fii primul care comentează