Image 1
Image 2

Oră de sănătate cu dr. Dorel Coica la Liceul Teoretic “George Pop de Băsești” Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Dr. Coica la Liceul Teoretic George Pop de Basesti

Elevii de clasa a IX-a de la Liceul Teoretic “George Pop de Băsești” Satu Mare au avut parte miercuri, 23 noiembrie, de o zi deosebită. În cadrul unei “ore de sănătate” l-au avut ca invitat pe dr. Dorel Coica, managerul unui centru medical cu peste 40.000 de pacienți.
Dr. Dorel Coica le-a vorbit copiilor despre diferite meserii, în special cele ce țin de sănătate, despre posturologie, ozonoterapie și hidrocolonoterapie.

Depistarea deficiențelor de postură este importantă de la o vârstă fragedă, deoarece toate problemele de sănătate, chiar și cele de la ochi sau dinți, pot veni de la modul în care pășim.

“Modul în care călcăm și în care se distribuie presiunea pe talpă, influențează întreaga postură a organismului dar și funcționarea acestuia. Un picior mai scurt decât celălalt, o problemă de motricitate pot avea un răspuns intens asupra organismului. La cabinetul din Satu Mare avem unul dintre cele 7 aparate de posturologie care există în lume. Cu ajutorul unui scaner 3 D bipodalic, printr-o analiză statică, dinamică stabilometrică și posturală, se analizează postura oricărui pacient de peste 4 ani și jumătate. Pe baza datelor primite, sistemul generează producerea unor orteze personalizate (sau taloneți), cu rol de echilibrare posturală, care pot fi purtați în orice pantof”, a precizat dr. Coica.

A fost o oră interactivă, elevii fiind mulțumiți și încântați de răspunsurile primite, iar dr. Coica i-a invitat la cabinet pe tinerii care au probleme de sănătate, în special cei cu dureri de coloană, pentru consultații gratuite la Cabinetul de posturologie. Celor merituoși, le-a promis că le va acorda premii din partea Cabinetelor dr. Coica, la fel ca anul trecut.

 

2 comentarii

  1. Buna ziua!
    D.lor de la isj,scolar de ce unii dir.din scoli pun presiune pe cadre in ceea ce priveste recuperarea,realizarea grafic.de rec.pt.ziua de 2 dec . 2022…
    De parca profesorii au cerut aceasta zi libera plus ca in acest fel aceste zile vor trece cu stress pt.angajati.
    Cu 10 zile inainte sa se ceara deja recuperarea orelor,poate unii se roaga sa prinda zilele respective sanatosi…..
    Vai,vai acest gen de comportament numai unui director normal nu.i sta!!!!

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: