Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pate de peste cu ceapa verde

Pate de peste cu ceapa verde
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pateul de peste se serveste pe paine prajita, dar se poate fososi si ca umplutura pentru foietaj.

 

Ingrediente:

 

– o conserva de peste (sardinele sau ton) in ulei (300 g) sau 300 g peste fara os (file pangasius sau macro) calit in ulei abundent si scurs,

– o legatura de ceapa verde, 50 g unt (eventual margarina),

– o lingurita de pasta de tomate,

– o lingura de nuca macinata foarte fin sau piure de castane natur,

– sare, piper.

 

Mod de preparare:

 

Se strecoara uleiul din conserva, iar pestele se sfarama cu o furculita. Ceapa verde se taie foarte marunta si se caleste foarte putin cu uleiul din conserva, sau cu 2-3 liguri din uleiul in care a fost prajit pestele (daca s-a folosit peste proaspat), apoi se strecoara si se adauga la pestele pisat. Se adauga si celalelte ingrediente si se amesteca pana cand devine o pasta perfect omogena. Atentie! Untul sau margarina trebuie sa fie suficient de moale pentru a se omogeiza.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Salată răcoritoare de vară

Salată răcoritoare de vară

Salata poate fi transformată într-o adevărată delicatesă – gândește-te la asta ca la o masă cu multe straturi de arome , texturi și culori . O salată tipică conține legume verzi. Legumele verzi conțin o cantitate mare de pigment numit clorofilă. Aceasta este un antioxidant puternic ce poate încetini viteza de reproducere a bacteriilor, accelerând procesul de vindecare al rănilor. Totodată, poate contribui și la încetinirea declinului memoriei.