Image 1
Image 2

Petrom ieftinește benzina cu 5 bani pe litru și motorina cu 7 bani

Petrom va ieftini carburantii de vineri
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Petrom va ieftini carburantii de vineri
Petrom va ieftini carburantii de vineri

OMV Petrom va reduce prețul benzinei cu 5 bani pe litru și pe cel al motorinei cu 7 bani, începând de vineri de la ora 0,00, au declarat, reprezentanții companiei petroliere.

Prețul carburanților la pompă ține cont de indicatori precum cotațiile barilului de țiței, cotațiile produselor petroliere, nivelul accizei și TVA.

De asemenea, este important și cursul de schimb leu/euro, întrucât acciza este calculată în moneda europeană, dar și leu/dolar, întrucât cotațiile țițeiului și ale produselor petroliere sunt exprimate în dolari, conform Agerpress.

Această ieftinire vine după ce, marți, prețul carburanților a crescut cu circa 40 de bani, în urma aplicării accizei suplimentare de 7 eurocenți.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență prin care se restituie suma de 4 eurocenți din acciza suplimentară de 7 eurocenți transportatorilor licențiați în UE care efectuează transport rutier de mărfuri cu autovehicule cu o greutate brută autorizată de cel puțin 7,5 tone.

Reprezentanții FMI au precizat că recuperarea unei părți din acciza suplimentară la carburant de către transportatorii din România ar trebui deplin compensată cu alte măsuri pentru a nu afecta obiectivele fiscale ale Guvernului.

‘Orice recuperare a unei părți din acciza suplimentară la carburant de către transportatorii din România ar trebui deplin compensată cu alte măsuri pentru a nu afecta obiectivele fiscale ale Guvernului. Angajamentul Guvernului pentru 2014 este un deficit bugetar de 2,2% din PIB și orice inițiativă fiscală care este contemplată trebuie analizată cu atenție în vederea atingerea acestei ținte și orice modificare în taxare va trebuie compensată astfel încât această țintă să nu fie pusă în pericol’, a arătat Andrea Schaechter, șefa misiunii FMI în România.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with