Image 1
Image 2

PlaCello ȋn Turneul “Uvertura” la Filarmonica “Dinu Lipatti”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Se spune că muzica vindecă, ne vindecă de tot ceea ce e urât și ȋntunecat. Dar oare nu ne și ȋmbolnăvește? Ba da. Ne ȋmbolnăvește de frumos, ne umple de har, deschide cele mai ȋntunecate colţuri ale fiinţei noastre, lăsând ȋnăuntru lumina și dragostea.

Ȋn seara de duminică, 4 octombrie , Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” a găzduit un astfel de concert. O demonstraţie de forţă seducătoare, sonorităţi ce ţi-au tăiat răsuflarea și un ansamblu de patru artiști violonceliști care precum niște magicieni au acaparat atât sala Filarmonicii cât și sufletele noastre atât de ȋnsetate de lumină.

Ansamblul PlaCello și-a ȋnceput turneul “Uvertura” ȋn orașul nostru, ȋn frumoasa noastră sală de concert.Programul lor a cuprins desigur o serie de uverturi aranjate special pentru patru violoncele. Au ȋnceput recitalul cu binecunoscutulTe Deum a lui M.A.Charpentier, urmând apoi Rinaldo a lui G.F.Handel. Cât de fermecat a fost publicul de W.A.Mozart și Uvertura sa celebră din opera “Flautul Fermecat”. Mintea noastră a dansat mai departe pe “Lacul Lebedelor” a lui Piotr Ilici Ceaikovski, Mozart urmându-i cu magnifica uvertură “Nunta lui Figaro”.

Chiar și cu respectarea tuturor normelor de combatere și prevenire a noului virus Sars-Cov2, publicul a respirat și a trăit alături de cei patru artiști fiecare clipă cu o intensitate pe care doar muzica o poate oferi, pentru că muzica este dragoste, dragoste de orice e bun si frumos.

“Coţofana Hoaţă” a furat inimile auditoriului și le-a dus cu “ForţaDestinului” a lui G. Verdi spre alte lumi. Concertul s-a ȋncheiat cu “Barbierul din Sevilla” a lui G. Rossini.

Răzvan Suma, Ştefan Cazacu, Ella Bokor și Mircea Marian, acesta este ansamblul PlaCello, creator de muzică ȋnălţătoare. Patru artiști uniţi ȋn raţiune și simţiri care au făcut din sala noastră de concert o oază de muzică de cea mai ȋnaltă calitate.

Filarmonica “DinuLipatti” le mulţumește artiștilor și dumneavoastră, publicului, că aţi acceptat invitaţia de a petrece seara de duminică ȋmpreună. Săptămâna viitoare orchestra va urca din nou pe scenă alături de maestrul Franz Lamprecht. Joi, 8 octombrie, ora 18.30 toţi artiștii vă invită să purtaţi ȋmpreună câteva “Bijuterii Muzicale”.

Alina M.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: