Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pr. Laurenţiu Costin este noul paroh la biserica Sfânta Cruce

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Părintele Laurenţiu Costin este noul paroh al parohiei Sfânta Cruce din Baia Mare, notează Biroul de Presă al eparhiei Maramureşului. Instalarea noului paroh a avut loc duminica trecută , în cadrul sfintei liturghii oficiată de către Preasfinţitul Vasile Bizău, episcop al Episcopiei Greco-Catolice Maramureş.

”Doresc să vi-l încredinţez pe părintele Laurenţiu cu toată inima şi să vă cer să îi fiţi alături. O comunitate sporeşte şi merge bine atunci când este aproape de păstorul ei, iar păstorul este pe drumul cel bun atunci când este aproape de comunitatea lui, atunci când rugăciunea se întâlneşte cu fapta, atunci când face ca proiectele parohiei, de la cele spirituale, până la cele administrative, să fie realizate prin aport comun.Vă rugăm aşadar să-l primiţi şi cu rugăciune să-l însoţiţi, cu inima să-i fiţi alături şi cu bucurie să împărţiţi viaţa comună a parohiei”, a fost îndemnul episcopului Vasile Bizău

Părintele Mircea Indrea a citit decretul de numire a părintelui Laurenţiu Costin în calitate de paroh al parohiei „Sfânta Cruce” din Baia Mare, document semnat de Preasfinţia Sa Vasile, la data de 13 februarie 2023. Numele părintelui Laurenţiu Costin este strâns legat de municipiul Satu Mare unde a activat în calitate de preot şi profesor de religie. Cu studii teologice aprofundate la Roma, în cadrul Colegiului Pio Romeno, părintele Costin a susţinut în anul 2016 examenul final pentru acordarea titlului de Masterat în Teologie Biblică.
Începând cu luna august 2015 a ocupat funcţia de secretar din cadrul Protopopiatului Greco-Catolic Satu Mare. Totodată, a predat religia la Şcoala Gimnazială nr.1 „Grigore Moisil” din Satu Mare.

A fost ridicat la treapta preoţiei pe data de 2 mai 2016 de către Preasfinţitul Vasile Bizău şi a slujit ca vicar parohial în parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” în Satu Mare, între anii 2016-2021.
Din anul 2021, a activat în parohia „Sfânta Maria” din Baia Mare şi ocupă postul de profesor de religie la Şcoala „Episcop Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare.

Bunul Dumnezeu să-l însoţească în noua misiune care i-a fost încredinţată!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns