Image 1
Image 2

ÎN AMINTIREA NOASTRĂ VEȘNIC

Pregătirea Centenarului dr. Vasile Lucaciu, o sută de ani de la moarte

Marți, 8 noiembrie 2022, ora 15.00, reprezentanții instituțiilor de cultură, ai asociațiilor culturale și patriotice din județul Satu Mare sunt invitați la Cafeneaua Poesis, strada Mircea cel Bătrân nr. 11, la o întâlnire informală
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. pentru propuneri de organizare a manifestărilor dedicate împlinirii a o sută de ani de la moartea celui ce a fost dr. Vasile Lucaciu, personalitate eminentă, născut în județul Satu Mare, localitatea Apa, la 22 ianuarie 1852, decedat în municipiul Satu Mare, în data de 28 noiembrie 1922.

La moartea sa, în semn de recunoștință pentru activitatea lui, au fost decretate funeralii naționale. La slujba de înmormântare, din 1 decembrie 1922, recunoscându-i-se aportul său la realizarea României Mari, în fruntea unei delegații oficiale a participat primul ministru al României, Ion I.C. Brătianu. Un lung convoi de personalități politice și culturale, zeci de mii de cetățeni, l-au condus pe ultimul drum de la Satu Mare la Șișești, unde își doarme somnul de veci.

Centrul Multicultural Poesis în colaborare cu Muzeul Județean, Teatrul de Nord și alte instituții deja au schițat un program pentru data de 28 noiembrie 2022 care va fi discutat în cadrul acestei întâlniri informale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with