Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preşedintele Iohannis şi trei miniştri, în Emiratele Arabe Unite

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite duminică, 19 martie, preşedintele României, Klaus Iohannis a vizitat Masdar City, un oraş situat lângă Abu Dhabi şi axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană. Alături de preşedintele Klaus Iohannis s-au aflat la Masdar City şi membri ai Guvernului României, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, informează Adminitraţia Prezidenţială.

”Vizita la Masdar City are loc şi pe fondul intensificării relaţiei la nivel guvernamental şi al semnării dintre România şi Emiratele Arabe Unite a unor memorandumuri de înţelegere pe domenii vizând energia, educaţia şi respectiv tranziţia verde şi cea digitală”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Vizita Preşedintelui Klaus Iohannis a fost centrată pe zona de campus şi laborator în aer liber a Masdar City, teren de testare pentru transportul şi respectiv pentru arhitectura urbană sustenabile.

Având în vedere tendinţa ascendentă a urbanizării în România, similară altor ţări europene, decarbonizarea eficientă a oraşelor joacă un rol important în limitarea efectelor schimbărilor climatice.

”Cu prilejul vizitei la Masdar City, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că tranziţia către oraşe mai sustenabile necesită inovare, precum şi investiţii în cercetare şi dezvoltare.

La Masdar City Preşedintelui României i-au fost prezentate soluţii de transport şi de arhitectură urbană sustenabilă, de răcire şi ventilaţie urbană, de generare a energiei la nivelul clădirilor, precum şi de utilizare optimă a luminii naturale în unităţile de cercetare şi învăţământ.

Tehnologiile şi soluţiile testate în Masdar City pot inspira proiecte din alte oraşe, inclusiv oraşe din România, care sunt din ce în ce mai interesate de sustenabilitate. La dezvoltarea acestor soluţii contribuie inclusiv cercetători români, afiliaţi institutelor de cercetare din Masdar City.

Preşedintele României a remarcat că o tranziţie verde de succes presupune investiţii în educaţie şi asigurarea de personal calificat, iar tinerii în special pot juca un rol important în tranziţia verde şi cea digitală.”, mai precizează sursa citată.

Administraţia Prezidenţială a subliniat că România şi Emiratele Arabe Unite vor continua să facă paşi în a se susţine reciproc în tranziţia verde şi digitală pe mai multe paliere, inclusiv prin a învăţa din experienţa dobândită în dezvoltarea unor proiecte şi concepte, precum Masdar City.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns