Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Președintele Ștef a analizat starea lucrărilor la Monumentul Ostașului din Carei

sedinta de informare privind stadiul lucarilor de la Monumentul Ostasului Roman din Carei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
sedinta de informare privind stadiul lucarilor de la Monumentul Ostasului Roman din Carei
sedinta de informare privind stadiul lucarilor de la Monumentul Ostasului Roman din Carei

Lucrările de reabilitare au început în luna septembrie și va fi pregătit pentru 25 octombrie

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat în cursul zilei de miercuri, 16 octombrie la Carei la Monumentul Ostaşului Român, la o informare privind starea lucrărilor efectuate pentru recondiţionarea obiectivului.

La această informare au mai fost prezenţi prefectul judeţului Satu Mare dr. Eugeniu Avram, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, directorul adjunct al Muzeului Judeţean Satu Mare Radu Ardelean şi colonelul  Daniel Chiminiţ, comandantul Garnizoanei Satu Mare.

 

Până în prezent monumentul a fost curățat chimic și mecanic

 

Monumentul Ostaşului Român din Carei a fost preluat în patrimoniul Muzeului Judeţean de sub juristicţia Primariei municipiului Carei la începutul lunii septembrie 2013, iar imediat după au şi început lucrările de reabilitare.

Directorul adjunct al Muzeului Judeţean Satu Mare Radu Ardelean a prezentat faptul că până în prezent monumentul a fost tratat cu substanţe biocide pentru a îndepărta materia organică, a fost curăţat chimic şi mecanic, iar în momentul de faţă se aplică un tratament de hidrofobizare pentru a împiedica înfiltrarea apei.

Pentru pregătirea zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei Române cei prezenţi au decis rărirea şi toaletarea arbuştilor de tuia care reduc vizibilitatea monumentului.

Manifestări dedicate Zilei Armatei Române vor avea loc în data de 25 octombrie atât la Carei, cât şi la Satu Mare desfăşurându-se conform protocolului care prevede citirea ordinului ministrului apărării naţionale, oficierea serviciului religios, evidenţierea monumentelor semnificative ale existenţei Armatei României, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori şi defilarea trupelor participante.

Programul complet şi persoanele participante la eveniment vor fii anunţate în cel mai scurt timp.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns