Image 1
Image 2

Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco s-au întâlnit cu Papa Francisc

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Deși Prințesa avea permisiunea să poarte alb, Charlene a apărut într-o sobră ținută neagră.

Alteța Sa se afla printre cele șapte femei care ar fi primit vreodată permisiunea să poarte alb la întâlnirea cu Papa.

Cuplul regal a călătorit până la Vatican, pentru o întrunire privată cu Papa Francisc. Întâlnirea a avut loc miercuri și a durat aproape jumătate de oră. Cei trei au făcut și schimb de daruri. Papa le-a oferit o reprezentare în bronz a unui copil care ajută un alt copil să se ridice de la pământ, iar cuvintele „dragoste” și „ajutor” erau gravate pe cealaltă parte.

Prințul Albert, în vârstă de 64 de ani, i-a dăruit Papei o schiță artistică a Capelei Sf. Ioan Botezătorul, aflată în Palatul Regal din Monaco.
Prințesa Charlene, în vârstă de 44 de ani, a purtat o rochie neagră, sobră, cu decolteu bărcuță, un rozariu la gât și capul acoperit cu un voal din dantelă neagră, denumit mantilă, un element ce își are rădăcinile în cultura popoarelor iberice. Multe femei au purtat-o în timpul vizitelor la Vatican, inclusiv Primele Doamne ale SUA, Melania Trump în 2017 și Jill Biden în 2021.

În alte ocazii, Charlene s-a îmbrăcat în alb, în timpul vizitelor papale, întrucât Prințesa a primit „privilegiul albului”, o distincție rezervată reginelor și prințeselor catolice. Doar șapte femei au acest privilegiu, însă anul acesta Charlene l-a omis și a ales să vină îmbrăcată în negru.

Potrivit People Magazine, Regina Sofia a Spaniei, Regina Paula a Belgiei, Marea Ducesă Maria Teresa de Luxembourg, Regina Mathilde a Belgiei, Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Marina de Napoli și Prințesa Charlene de Monaco au primit ”privilegiul albului”?

Soția lui Albert a purtat alb la întâlnirea din 2013 cu Papa Benedict al XVI-lea și la o altă întrevedere cu Papa Francisc din 2016.

După întâlnirea oficială de miercuri cu Papa, cuplul regal monegasc a vizitat expoziția Folon deschisă la muzeele de la Vatican până pe 27 august.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with