Image 1
Image 2

Proiect de 5 milioane euro, finanţat prin PNRR, pentru Spitalul Judeţean Satu Mare

Proiect de 5 milioane euro, finanţat prin PNRR, pentru Spitalul Judeţean Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Spitalul Jud Satu Mare

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi Consiliul Judeţean Satu Mare au câştigat un nou proiect de investiţii cu finanţare europeană, în valoare de 5 milioane de euro, anunţă cele două instituţii.

Este vorba despre proiectul privind dotarea cu echipamente şi materiale sanitare destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Prin acest proiect vom achiziţiona echipamente şi materiale sanitare în concordanţă cu cele mai noi tehnologii şi vom asigura pacienţilor spitalului un confort sporit şi dreptul la un act medical corect şi lipsit de riscuri.

“Este un proiect esenţial pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Prin noile echipamente pe care le vom achiziţiona prin acest proiect, avem şansa să oferim condiţii optime de tratare a pacienţilor şi să reducem considerabil infecţiile intraspitaliceşti”, a afirmat Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Cele mai importante investiţii care se vor realiza sunt: reabilitarea şi modernizarea blocului operator ginecologie, a spălătoriei şi blocului postoperator, achiziţia unor sisteme de sterilizare eficiente, tehnologii moderne pentru prelevarea de probe în vederea realizării de teste specializate în laboratoarele de microbiologie, echipamente de ultimă generaţie pentru sterilizarea aparatelor pentru investigaţii.

Proiectul a fost acceptat la finanţare cu valoarea solicitată de 24.567.567 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI:

Dr. Ioan Şuta – medic specialist pediatru îl susţine pe ing. Nicolae Şuta la Primăria Satu Mare

Ing. Nicolae Şuta candidează pe listele PDL pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare. Vine din societatea civilă şi deşi nu se bucură de notorietatea contracandidaţilor săi, în ultimele săptămâni de campanie a câştigat susţinători din rândul sătmărenilor care spun că oameni valoroşi, marginalizaţi până acum, trebuie readuşi la scenă. Nu întâmplător în programul electoral al candidatului PDL pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare se află profesionalizarea administraţiei.