Image 1
Image 2

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– 1 kg piept de pui,

– 500 g conopidă,

– 200 g caşcaval afumat,

– 3 căţei de usturoi,

– 300 ml smântână,

– ulei, sare, piper.

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se feliază, şi se condimentează după gust. Smântâna se amestecă cu usturoiul pisat, un pic de sare şi piper. Conopida se fierbe în apă uşpor sărată şi se desface pe inforescenţe. Într-o tavă termorezistentă se pune puţin ulei, se aşează feliile de piept de pui, se presare cu caşcaval afumat răzuit, apoi se aşează peste ele şi bucăţile de conopidă strecurate în prealabil.

Se toarnă de asupra smântâna cu usturoi, apoi se presare cu restul de caşcaval răzuit. Se pune în cuptorul preîncâlzit şi se coace la foc potrivit, la început acoperit timp de 20 minute, apoi descoperit, până când capătă o culoare plăcută, roşiatică. Se serveşte cu pilaf de orez, sau garnitură asortată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Frigărui în stil grecesc

APERITIVE

Frigărui în stil grecesc

Aceste frigărui inspirate din bucătăria grecească te vor transporta pe malurile mării Egee, oferindu-ți o experiență culinară ușoară și răcoritoare. Datorită conținutului scăzut de calorii, sunt o alegere excelentă pentru a fi savurate ori de câte ori dorești, fie ca gustare, mic dejun sau chiar garnitură.

Cum să tai ceapa fără lacrimi

SFATURI PRACTICE

Cum să tai ceapa fără lacrimi

Transformă provocarea tăierii cepei dintr-o experiență lacrimogenă într-una plăcută, aplicând aceste strategii verificate, care te vor ajuta să eviți iritarea ochilor și să gătești confortabil, fără lacrimi.