Image 1
Image 2

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– 1 kg piept de pui,

– 500 g conopidă,

– 200 g caşcaval afumat,

– 3 căţei de usturoi,

– 300 ml smântână,

– ulei, sare, piper.

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se feliază, şi se condimentează după gust. Smântâna se amestecă cu usturoiul pisat, un pic de sare şi piper. Conopida se fierbe în apă uşpor sărată şi se desface pe inforescenţe. Într-o tavă termorezistentă se pune puţin ulei, se aşează feliile de piept de pui, se presare cu caşcaval afumat răzuit, apoi se aşează peste ele şi bucăţile de conopidă strecurate în prealabil.

Se toarnă de asupra smântâna cu usturoi, apoi se presare cu restul de caşcaval răzuit. Se pune în cuptorul preîncâlzit şi se coace la foc potrivit, la început acoperit timp de 20 minute, apoi descoperit, până când capătă o culoare plăcută, roşiatică. Se serveşte cu pilaf de orez, sau garnitură asortată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.