
Ingrediente
(pentru 2 persoane)
– 2 pulpe de rata
– 1 bucata varza murata
– 200 ml vin alb sec
– 4 linguri ulei de masline
– 100 ml bulion
– 2 foi de dafin
– cimbru
– marar
– boabe de piper
– sare
– piper macinat
Mod de preparare
Spalam varza in mai multe ape si o tocam marunt, marunt. O spalam din nou si o stoarcem bine. Ungem cu 1 lingura de ulei de masline o tava mai mica sau un vas de Jena. Asezam varza. Presaram mirodeniile (mararul, cimbrul, foile de dafin, boabele de piper) si amestecam bine. Turnam bulionul si restul de ulei de masline. Varza nu mai trebuie sarata. Asezam deasupra pulpele de rata sarate si piperate. Adaugam vinul si dam la cuptorul incins la 220 de grade. Din cand in cand stropim pulpele cu zeama din tava. Lasam aproximativ 1 ora si 30 de minute.
Pofta buna!
Fii primul care comentează