Image 1
Image 2

Pulpe de raţă cu varză murată la cuptor

Rata cu varza, o mancare romaneasca foarte gustoasa si simplu de gatit in orice bucatarie. Rata si varza fac intotdeauna casa buna impreuna, dar combinatia aceasta intre pulpele de rata si varza e senzationala. Friptura de rață este una dintre delicatesele cu care ne putem răsfăța toamna și iarna, anotimpuri când rațele devin durdulii și au carnea dulce și suculentă. Deși unii consideră carnea de rață prea grasă, dacă este pregătită corect, friptura de rață este o delicatesă pe care o adoră toți gurmanzii. Prin urmare, minunata rață la cuptor este una dintre preferatele mele rețete de mâncare și o pregătesc ori de câte ori am ocazia.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente
(pentru 2 persoane)
– 2 pulpe de rata
– 1 bucata varza murata
– 200 ml vin alb sec
– 4 linguri ulei de masline
– 100 ml bulion
– 2 foi de dafin
– cimbru
– marar
– boabe de piper
– sare
– piper macinat

Mod de preparare
Spalam varza in mai multe ape si o tocam marunt, marunt. O spalam din nou si o stoarcem bine. Ungem cu 1 lingura de ulei de masline o tava mai mica sau un vas de Jena. Asezam varza. Presaram mirodeniile (mararul, cimbrul, foile de dafin, boabele de piper) si amestecam bine. Turnam bulionul si restul de ulei de masline. Varza nu mai trebuie sarata. Asezam deasupra pulpele de rata sarate si piperate. Adaugam vinul si dam la cuptorul incins la 220 de grade. Din cand in cand stropim pulpele cu zeama din tava. Lasam aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Pofta buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: