Image 1
Image 2

Ramona Nemet, vicepreşedintă a Ordinului Asistenţilor, prezentă cu o lucrare la un simpozion internaţional din Dublin

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ramona Nemet, asistentă şefă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, alături de panoul care  prezintă pe scurt lucrarea prezentată la conferinţa din Dublin
Ramona Nemet, asistentă şefă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, alături de panoul care prezintă pe scurt lucrarea prezentată la conferinţa din Dublin

În perioada 22-23 februarie 2023, la Dublin, în Irlanda, s-a desfăşurat o importantă manifestare ştiinţifică internaţională medicală, o conferinţă a asistenţilor medicali şi moaşelor din zeci de ţări, organizată de Facultatea de Asistenţi Medicali a Colegiului Irlandez (RCSI).

Cu sprijinul OAMGMAMR, şapte asistenţi medicali români au fost prezenţi la Dublin, în cadrul conferinţei internaţionale de cercetare şi educaţie, cu o prezentare orală în cadrul sesiunii moderate dedicate inovaţiei în educaţie şi cu şase postere ştiinţifice. Lucrările au fost selectate de comisia ştiinţifică a conferinţei, iar conţinutul acestora prezintă, în spaţiul internaţional, diverse proiecte derulate de asistenţii medicali din România.
Printre lucrările selectate s-a aflat una care aparţine sătmărencei Ramona Nemet. Asistent şef în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă al judeţului Satu Mare, vicepreşedinte al Filialei Satu Mare a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), Ramona Nemet a prezentat lucrarea „Îmbunătăţirea calităţii actului medical în îngrijirea pacientului, în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Satu Mare”.

Lucrarea Ramonei Nemet, dar şi cele ale celorlalţi asistenţi români, s-au bucurat de apreciarea unanimă a specialiştilor prezenţi la Dublin. De altfel una din aceste lucrări ”Alergiile alimentare – diagnosticul molecular” – autor Daniela Spânu, filiala OAMGMAMR Braşov, a fost premiată de organizatori.

”Am mai participat la diverse conferinţe, sesiuni de comunicări. Am fost foarte emoţionată pentru că a fost prima mea ieşire în străinătate la o reuniune de o asemenea anvergură, cu adevărat ştiinţifică. Nu vreau să vorbesc despre lucrarea mea, pentru că aş fi subiectivă. Dar pot să spun că lucrările colegelor mele din România s-au bucurat de o unanimă apreciere din partea specialiştilor. Una a şi fost premiată. O dovadă în plus că în România avem asistenţi medicali foarte bine pregătiţi, profesionişti adevăraţi”, ne-a declarat Ramona Nemet.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with