După cum am mai amintit, în perioada 26-29 iulie, filarmonica sătmăreană găzduiește Tabăra de vară a fundației Resonnance în cadrul căreia pianiști talentați din întreaga țară vor participa la cursuri de măiestrie iar pe data de 29 iulie vor susține un concert la care intrarea este liberă.
Cateva cuvinte despre fundatia Resonnance si despre doamna Lavinia Dragos care conduce filiala Fundatiei Resonnance din Bucuresti:
Lavinia Ardelean Dragoș, tânără pianistă română, a studiat la Liceul de muzică din Satu Mare la clasa doamnei Anamaria Manfredi, apoi la Academia de muzică din Cluj-Napoca cu Adriana Bera, unde a obținut licența de pian (România). Lavinia a participat la cursuri de master cu Elizabeth Sombart (Elveția), Boris Berezowski, Robert Levin (Harvard), Cordelia Höfer (Salzburg), Erik Tawastsjerna (Helsinki), G. Fr. Schench (Düsseldorf), Giovanni Carmassi (Florența), Mihaly Duffek (Debreczen), Peter Florian (Osnabrück) și Cécilia Franchini (Veneția). Câștigătoare a numeroase competiții naționale, are o bogată activitate ca concertist în România și în străinătate (Franța, Germania, Ungaria, Austria, Italia). Premiul I la Festivalul Mozart, secțiunea duo: pian – vioară în 2003, premiul al doilea în secțiunea trio: pian – vioară – violoncel în 2004 și premiul pentru cel mai bun tânăr acompaniator în secțiunea canto în 2005. Ajunsă în Franța în 2006, a a fost întâmpinată și susținută de violonista Patricia Reibaud cu care a făcut prima apariție pe scenă, în aprilie 2006. Lavinia Ardelean Dragos a cunoscut-o în 2006 pe pianista Elizabeth Sombart, care i-a oferit beneficiul bogatei sale experiențe și cu care s-a format la Pédagogie Résonnance. În prezent, ea conduce filiala Fundației Resonnance din România.
Résonnance este o fundatie internatională, creată în 1998 de către pianista Elizabeth Sombart. Fundatia Résonnance cuprinde în prezent 8 filiale în 7 pays : Elveția, Belgia, Spania, Franta (Bretania si Paris), Italia, Liban si Roumanie.
Fiecare filială urmează, în funcție de abilităti, una sau mai multe misiuni ale Fundatiei :
- Ducem muzica « în locuri unde ea nu este » oferind concerte în cămine de bătrâni, spitale, centre medicale specializate, închisori și tabere de refugiati.
- Creem scoli de pian
- Participăm la concerte de binefacere
- Organizăm masterclass de formare la Pedagogia Résonnance
- Organizăm seri de initiere în muzica clasică sau conferinte pe teme în legătură directă cu Pedagogia Résonnance
- Sustinem talentele muzicale
- Dezvoltăm mobilitatea artistilor
Fii primul care comentează