Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Regele Charles al III-lea a fost încoronat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Charles al III-lea a fost încoronat la Catedrala Westminster Abbey din Londra în cadrul unui ceremonial ale cărui origini au o vechime de peste 1.000 de ani. A avut loc o ceremonie fastuoasă care bate câteva recorduri şi care a scos pe străzile Londrei mari mulţimi de oameni.

Ceremonia religioasă de încoronare a regelui Charles al III-lea şi a reginei Camilla a început sâmbătă la Westminster Abbey din Londra, în prezenţa a aproximativ 2.300 de invitaţi.

După o procesiune prin ploaie cu trăsură de la Palatul Buckingham, monarhul şi soţia sa au intrat cu mare fast în Abaţie, unde au fost încoronaţi în cadrul unei ceremonii anglicane de către arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

În vârstă de 74 de ani, Charles al III-lea a devenit rege imediat după moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, în urmă cu aproape opt luni, la 8 septembrie 2022. Sâmbătă, Charles a fost uns şi încoronat rege al Regatului Unit în faţa unei adunări de aproximativ 100 de lideri mondiali şi a unei audienţe de milioane de telespectatori. Arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, a aşezat coroana Sfântului Edward, veche de 360 de ani, pe capul lui Charles, aşezat pe un tron din secolul al XIV-lea, în Westminster Abbey. Soţia regelui, Camilla, a fost încoronată şi ea regină a Regatului Unit. Momentul în care regele Charles a fost încoronat la abaţia Westminster din Londra a fost marcat sâmbătă prin mai multe salve de tun şi numeroase sticle de şampanie care au fost desfăcute de fanii familiei regale britanice reuniţi pe bulevardul The Mall din Londra, au transmis cei de la BBC.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns