Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Românii din Bruxelles au dansat Hora Unirii, de Ziua Naţională

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Peste 200 de români care trăiesc la Bruxelles au sărbătorit Ziua Naţională la o biserică din oraş, unde au participat la slujbă şi au rostit o rugăciune specială pentru poporul român. Ei spun că le este dor de casă, dar nu au uitat de tradiţii, mici şi cârnaţi la grătar, Hora Unirii sau colinde.

Românii din Bruxelles s-au adunat, duminică dimineaţă, la biserica cu hramul “Sf. Parascheva” din cadrul Centrului Spiritual Cultural Român de pe Rue de Charite din Bruxelles pentru a sărbători Ziua Naţională. Slujba de Liturghie a fost oficiată de preotul Bogdan Popescu, iar cei prezenţi s-au rugat şi au aprins lumânări pentru vii şi pentru morţi, după care au sărbătorit tradiţional, cu mici şi cârnaţi la grătar, dar şi cu Hora Unirii şi colinde, transmite corespondentul Mediafax.

Bisericuţa a devenit neîncăpătoare. Au mers la slujbă peste 200 de persoane, tineri, copii, dar şi oameni în vârstă, simpli muncitori, mânaţi de nevoia să lucreze în străinătate, dar şi funcţionari din instituţiile europene. Unii au dus steaguri tricolore pe care le-au dat copiilor să le poarte, iar alţii au îmbrăcat costume populare. În sală a fost prezent şi ambasadorul României la UE, Mihnea Motoc.

După Liturghie, în curtea bisericii s-a scos un drapel tricolor, iar cei prezenţi au încins Hora Unirii, degustând din bucatele tradiţionale pregătite de organizatori – mici, prăjituri, cozonaci, şi ascultând colinde.

Ana Şerban, vicepreşedintele Fundaţiei “Valenţe umane”, organizatorul manifestării, a declarat că sărbătorirea Zilei Naţionale să continue şi luni.

“Programul va continua şi luni cu un concert de gală, şi o recepţie cu produse tradiţionale româneşti, cu sarmale. Sunt invitaţi la aceste evenimente românii care trăiesc în Bruxelles, dar şi oficialităţi, ambasadorul României în Belgia, ambasadorul Moldovei în Belgia şi reprezentantul permanent al Bulgariei la UE, europarlamentari”, a spus Şerban.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with