Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

S-A AJUNS LA COTA 0

Sanctuarul Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX

Lucrările la Sanctuarul Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX sunt în plină desfășurare. Până în acest moment s-a ajuns la cota 0, s-a turnat placa și se continuă cu ridicarea zidurilor pentru primul nivel, se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice Maramureș.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Construcția se află la Sighetu Marmației, pe pământul din Cimitirul Săracilor. „Nivelul ce urmează să se construiască este nivelul de demisol al proiectului, dacă ne raportăm la nivelul străzii (str. Avram Iancu) și nivelul 1 dacă ne raportăm la nivelul Cimitirului Săracilor, care este mai jos”, explică părintele Grigor Mihai, responsabil de proiect. Potrivit documentului citat, construcția are 2.85 m în pământ, până la cota 0 și în acest an se vor înălța zidurile până la o înălțime de + 3,5 metri, iar ulterior se va turna placa care susține biserica sanctuarului.

Nivelul pe care se lucrează, demisolul, va cuprinde o capelă, o sală de conferințe și un muzeu care intenționează să prezinte clandestinitatea Bisericii Greco-Catolice, „adică acea parte a perioadei comuniste despre care se vorbește mai puțin sau deloc”, după cum a explicat PS Vasile Bizău în prezentarea proiectului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns