Image 1
Image 2

Sărbătoare la Mănăstirea din Bixad

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În duminica a 32-a după Sfintele Rusalii (a lui Zaheu), 22 ianuarie 2023, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Bixad, Protopopiatul Oaş, judeţul Satu Mare, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită în biserica locaşului de închinare. Din soborul părinţilor slujitori amintim pe Pr. Marcel Malanca, protopopul Oaşului, Protos. Calinic şi Ierom. Vasile Ardelean, Protos. Emanuel de la Mănăstirea Scărişoara Nouă, Pr. Dacian Chira, slujitor la capela din incinta Spitalului Orăşenesc din Negreşti-Oaş, Arhid. Dumitru Botiş, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac Ioan Onuţ Păcurar, referent secretariat şi Arhid. Radu Anton, de la Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare.

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de teologi, iar la momentul Chinonicului, doamna preoteasă Ioana Botiş a interpretat câteva pricesne.

Între credincioşii prezenţi la slujbă s-au aflat deputatul Adrian Cozma şi Cristian Valer Beseni, secretar de stat la Ministerul Mediului, alte oficialităţi locale.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, făcând referire la pericopa evanghelică care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii, consemnată de Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, a lui Zaheu vameşul.

La final, părintele protopop Marcel Malanca, în numele obştii monahale, a părinţilor slujitori şi a credincioşilor, a dăruit Preasfinţiei Sale un coş cu flori, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului duhovnicesc al PS Timotei Sătmăreanul, pe Sfântul Apostol Timotei.

Sursă: https://episcopiammsm.ro/

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: