Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Sătmăreanca Bianca Murgu, la Academia Europeană pentru tineri lideri politici

Sătmăreanca Bianca Murgu, la Academia Europeană pentru tineri lideri politici
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Bianca Murgu

Acest comunicat porneşte de la o simplă premisă: tinerii sunt parte considerabilă din societatea noastră şi sunt cetăţeni activi, iar prin urmare noi putem avea o enormă contribuţie la dezvoltarea acesteia. 

Cu toate acestea, efervescenţa tipică anilor tinereţii trebuie câteodată modelată după experienţa şi performanţa altor specialişti în domeniu administrativ, politic, privat, iar Centrul Român de Politici Europene, cu sprijinul OMV Petrom în calitate de sponsor, conştientizează acest fapt de ani de zile.

Sub denumirea de “Leadership pentru administraţiile locale din România”, weekendul trecut a avut loc în Municipiul Oradea ediţia cu numărul 23 a Academiei Europene pentru tineri lideri politici.

Din partea TNL România a fost prezentă o delegaţie de 10 tineri lideri politici din cadrul organizaţiilor: TNL Satu Mare, TNL Oradea, TNL Alba, TNL Bacău, TNL Iaşi, TNL Ilfov, TNL Bucureşti.

Judeţul Satu Mare a fost reprezentat de către Bianca Murgu (foto), preşedintele organizaţiei Satu Mare, o tânără profund implicată în problematica atât de complexă a tineretului, a implicării lor politice în viaţa comunităţilor lor, care militează pentru o mai bună reprezentativitate a tinerei generaţii în viaţa politică, în mecanismele decizionale ale administraţiei publice locale.

Tinerii liberali §i din celelalte formaţiuni politice, au participat timp de 3 zile la dezbateri pe următoarele teme:
Dezvoltare locală în faţa unor provocări multiple; Smart cities: investiţii sustenabile, investiţii necesare; Resurse publice pentru investiţii locale – fonduri şi priorităţi; Oraşe pentru oameni; Decizii în folosul comunităţii: strategii de dezvoltare urbană.
Un lucru este cert. Avem idei, avem viziune, avem suficientă experienţă şi curaj ca să le punem în practică, suntem implicaţi şi ştim ce trebuie să facem, cum să ne descurcăm ca să ne ajutăm comunităţile.

Iar maniera în care societatea se comportă cu tinerii săi este foarte importantă pentru prezent şi viitor.
Le mulţumim organizatorilor pentru invitaţie şi aşteptăm cu nerăbdare următoarea ediţie!

PNL Satu Mare

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with