Image 1
Image 2

Sătmărenii de toate vârstele îşi pot face investigaţii medicale avansate la Clinica MentaLife (VIDEO)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Clinica MentaLife este activă pe piața serviciilor medicale din Satu Mare de aproximativ trei ani. Prin intermediul echipei de profesioniști și al aparaturii de înaltă performanță de care dispune, clinica oferă oportunitatea locuitorilor județului și nu numai de a avea acces la investigații dintre cele mai avansate pe mai multe paliere medicale.

Așa cum a precizat managerul clinicii, medic primar psihiatru, Cătălin Cismaș, unitatea aduce în centrul preocupărilor sale pacientul și nevoile sale. De altfel inima MentaLife este însuși pacientul pentru care dezvoltă permanent aria serviciilor cu noi specialități dublate de tenhnologie de top care să permită intervenții mult mai prompte și de efect.

Ne pasă, ascultăm, oferim

Pornind de la deviza “Ne pasă, ascultăm, oferim”, MentaLife deține la ora actuală numeroase alternative terapeutice pe partea de: psihiatrie, psihoterapie, psihiatrie pediatrică, terapie complementară, psihologie, dezvoltare personală, cardiologie, diabet și boli de nutriție, pneumologie, reumatologie, endocrionologie, medicină internă. Echipa medicală este formată din medici familiarizați cu tot ce este nou în materie de proceduri, investigații și tratament ca urmare a numeroaselor cursuri și instruiri efectuate în afara țării.

Clinica MentaLife este un proiect drag nouă și a apărut din dorința de a acoperi o plajă cât mai mare de pe piața serviciilor medicale de la noi din oraș, prin prisma faptului că sunt anumite lipsuri care nu pot fi acoperite prin oferta serviciilor de stat. Suntem adepții tehnologiilor moderne și aducem multă tehnologie în clinica noastră. Majoritatea sunt cu aplicabilitate pe partea psihiatrică, un lucru inovator pentru zona de nord-vest a țării, probabil și pentru România”, a punctat managerul clinicii dr. Cătălin Cismaș.

În clinica MentaLife sunt oferite servicii de bună calitate și competente pe partea de psihiatrie, atât pentru copii cât și pentru adulți. Grație unei echipe de medici psihiatri și psihologi pot fi asigurate pacienților mai multe tipuri de psihoterapie: psihoterapie individuală, de grup, traumă. Aparatura, ca parte a terapiei pe partea de psihiatrie și psihoterapie, a fost achiziționată din SUA și dispune de toate certificările care permit utilizarea ei în România.

Bolile psihice merg mână în mână cu bolile somatice

De asemenea, clinica oferă servicii de cardiologie (aritmologie, cardiologie intervențională), reumatologie, la rândul lor dublate de tehnologie modernă. Pentru afecțiunile semnalate și multe altele sunt folosite abordări noi de tratament, alternative terapeutice în concordanță cu tendințele actuale din afara țării.

O parte din serviciile medicale oferite în prezent de clinică sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, iar altele sunt în regim tarifar.

“Încercăm să găsim răspuns la cât mai multe întrebări pe care pacienții noștri ni le adresează din dorința de a depăși impasul prin care trec și de a avea o calitate a vieții cât mai bună, cât mai apropiată nevoilor lor. Abordarea noastră încercăm să fie de bună calitate și cât mai integrativă, ne raportăm la pacient în totul lui unitar nu numai la o afecțiune. Așa cum se știe fiecare afecțiune se întrepătrunde cu altă afecțiune. Inima pacientului nostru este cea mai importantă alături de starea psihică. Nu există stare de sănătate fără sănătate mintală, sănătatea somatică, într-un cuvânt, a întregului corp”, a spus managerul clinicii, dr. Cătălin Cismaș.

Medicul precizează că orice senzație, stare de neliniște, suspiciune de boală nu ar trebui tratate cu superficialitate, din contră, oamenii ar trebui să aibă curajul de a cere opinia specialistului.

Dacă cerem ajutorul nu înseamnă că suntem slabi și că oamenii ne vor judeca. Trebuie să ne concentrăm pe noi, pe problemele și nevoile noastre”, a fost de părere dr. Cismaș.

Problemele cardiace rămân pe primul loc ca frecvență la nivel mondial urmate de bolile depresive. Studii recente estimează că în viitor fiecare om va ajunge să se confrunte de-a lungul vieții cu cel puțin un episod depresiv de diferite intensități. Stresul este una din cauzele care duce la apariția a numeroase afecțiuni de natură cardiacă, boli autoimune sau psihice.

“Psihicul nostru se descarcă la un moment dat de toată această tensiune negativă. Pe primul loc sunt tulburările de anxietate, care la rândul lor, netratate se pot croniciza și pot să apară episoade severe în evoluția lor”, semnalează medicul.

Despre aplicabilitatea tehnologiei de vârf în psihoterapie, traumă, reumatologie, recuperare, dr. Cătălin Cismaș a vorbit pe larg în cadrul emisiunii Sănătate de la Informația TV.

Pagina de Facebook MentaLife este AICI.

Site-ul oficial MentaLife este AICI.

Înregistrarea emisiunii de la Informația TV:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: