Image 1
Image 2

INUNDAȚIILE DIN 1970, SATU MARE

Satu Mare: 20.000 de persoane au rămas fără adăpost după inundațiile din 1970 (Foto)

Muzeul Județean Satu Mare continuă să le arate sătmărenilor fotografii de la inundațiile din 1970. Vineri, 8 mai 2020, au fost publicate alte imagini sub titlul de ”Salvarea victimelor, victime...”
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Muzeul Județean Satu Mare continuă să le arate sătmărenilor fotografii de la inundațiile din 1970. Vineri, 8 mai 2020, au fost publicate alte imagini sub titlul de ”Salvarea victimelor, victime…”

”Salvarea victimelor, victime…

Bilanțul decedaților din perioada inundațiilor din luna mai este un bilanț incomplet. Odată cu retragerea apelor numărul acestora crește. Potrivit volumului Epopee pe Someș, oficial s-au înregistrat un număr de 56 de victime, dar cercetările presei și documentele de arhivă arată că după retragerea apelor numărul decedaților în județ este de 73. Fără adăpost au rămas un număr de 5.693 de familii, aproximativ 20.000 de persoane.”

Sursă: Muzeul Județean Satu Mare.

Alte imagini publicate zilele trecute AICI, AICI și AICI.

 

Cum au intervenit sătmărenii pentru limitarea dezastrului la inundaţiile din 1970 (Video, Foto)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

1 DECEMBRIE

Ziua Națională a României, marcată la Satu Mare

Asemeni altor oraşe mari din ţară, şi la Satu Mare, pe o vreme urâtă, de toamnă târzie, pe o ploaie mocănească, vineri 1 Decembrie, au fost organizate o serie de manifestări menite a sărbători Ziua Naţională a României, fiind marcaţi 105 ani de la Marea Unire de la 1918, de la Alba Iulia.