Image 1
Image 2

Satu Mare: Copiii, în continuare cei mai afectaţi de infecţiile respiratorii! Raport săptămânal DSP

Avram Ionut Samir Liviu este cautat de familie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Satu Mare: Copiii, în continuare cei mai afectaţi de infecţiile respiratorii! Raport săptămânal DSP

Copiii rămân în continuare cei mai afectaţi de pe urma infecţiilor respiratorii acute. Mai mult de jumătate din numărul virozelor respiratorii raportate în perioada 27 februarie – 5 martie 2023 au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta între 0-14 ani, arată sinteza Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare pe baza raportărilor săptămânale făcute de medicii de familie.

La fel şi în ceeea ce priveşte gripa, la grupa de vârstă 0-14 ani s-au înregistrat 14 îmbolnăviri din totalul celor 18 cazuriraportate. ”Ratele de incidenţă cele mai crescute pentru IACRS s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, pentru pneumonii la grupa de vârstă peste 65 ani (68 cauri), iar pentru gripă la grupa de vârstă 5-14 ani. La nivelul judeţului, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii a fost de 1021, comparativ cu 988, înregistrate în săptămâna precedentă”, se arată în sinteza DSP Satu Mare. Până la data de 7 martie 2023 au fost vaccinate antigripal 17450 persoane din grupele la risc, cu vaccin gratuit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DREPTURI SALARIALE

Angajații caselor de asigurări de sănătate protestează fără zgomot

    Prima zi de proteste a angajaților caselor de asigurări de sănătate s-a derulat pașnic, fără prea mult zgomot. Cel puțin la Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare a fost liniște și pace. 

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now

GLICEMIA

10 alimente care scad glicemia

Pentru persoanele cu diabet sau alte afecțiuni ce influențează nivelul glicemiei, dieta este mai mult decât importantă în menținerea nivelului optim de zahăr în sânge.