Image 1
Image 2

Satu Mare: Filarmonica Dinu Lipatti – Bucuria revenirii ȋn sala de concert

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Porţile Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” se vor deschide la propriu săptămâna aceasta, mai exact joi 17 septembrie, ora 18.30. Concertul de deschidere a Stagiunii 2020- 2021 aduce ȋn atenţia publicului arii celebre din opere.

Bucuria reȋntoarcerii acasă, ȋn sala de concert, ȋi copleșește pe artiști. Aceștia așteaptă cu nerăbdare să vă poată ȋncânta sufletele de pe frumoasa scenă. Cu toate acestea tot personalul instituţiei s-a responsabilizat și respectă cu stricteţe normele de prevenire și combaterea infectării cu noul SARS-Cov2. Direcţiunea instituţiei reprezentată de doamna Kovacs Emoke , manager general și Pitic Claudiu, director adjunct, ȋmpreună cu toţi artiștii instrumentiști s-au pregătit pentru a respecta ȋntocmai tot ceea ce se impune.

Ȋntreaga orchestra vă invită la concert și speră să vă bucuraţi pe deplin de frumuseţea nepreţuită a muzicii. Muzica pătrunde peste tot, chiar și prin masca de protecţie pe care publicul este obligat să o poarte pe toată durata actului artistic.
Seara de operă de joi va fi una specială. Ȋntoarcerea ȋn sala de concert și prezenţa celor doi soliști, Silvia Sorina Munteanu, soprană și Kendi Lajos, bariton, vor crea din nou o oază ȋn care publicul va simţi doar bucurie și liniște. Concertul va fi condus de la pupitrul dirijoral de către maestrul Janko Zsolt. Un dirijor carismatic și mereu așteptat cu drag atât de instrumentiști cât și de public.

Şi ȋn acest an, filarmonica a pregătit festivalul “Zilele Muzicale Sătmărene”. Se anunţă a fi un festival bogat. Nume celebre din ţara noastră vor fi prezente pe scena filarmonicii. Datorită măsurilor impuse anul acesta va fi un festival cu precădere naţional. Artiștii prezenţi vă vor oferi seri memorabile. Filarmonica dorește să ȋmpărtășească cu publicul său bucuria reȋntoarcerii acasă precum și toate concertele ce vor urma.

S-au pus ȋn vânzare un număr limitat de abonamente datorită măsurilor de combatere și prevernire a infecţiei cu SARS-Cov2. Acestea include un număr minim de 23 de concerte, un concert de Crăciun și unul de Anul Nou. Preţul unui abonament este de 400 RON, iar cel redus este 200 RON. Cei care doresc să ȋși reȋnnoiască abonamentele și cei care doresc să cumpere un abonament sunt așteptaţi la caseria filarmonicii.

Distanţaţi și cu mască muzica tot ne unește, ne vindecă, ne dă putere. Filarmonica Dinu Lipatti vă așteaptă să spargem barierele distanţării și să ne unim spiritele și sufletele acolo unde nici un virus nu ajunge.

Filarmonica Dinu Lipatti

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: