Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SATU MARE: Muzeul Judeţean, reprezentat la Concursul Internaţional ”Bienala Carpatică de Grafică pentru Copii şi Tineret”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Delegaţia sătmăreană a fost constituită din muzeografi şi elevi
Delegaţia sătmăreană a fost constituită din muzeografi şi elevi

Muzeul Judeţean Satu Mare s-a întors cu premii consistente de la ultimul concurs internaţional, desfăşurat în oraşul Humenne, din Slovacia. Este vorba despre “Bienala Carpatică de Grafică pentru Copii şi Tineret”, care s-a desfăşurat la muzeul Vihorlat. 

Delegaţia din Satu Mare s-a aflat în Slovacia la începutul săptămânii în curs, timp de două zile. La această ediţie, au fost prezentate lucrări ale copiilor şi tinerilor participanţi din Slovacia, Polonia, Ucraina şi România.
Din partea României, au participat elevi ai Şcolii de Arte din Satu Mare, precum Antonio Busuioc, Eliza Radu, Yannis Pelecaci, Chiara Bracci şi Ingrid Csenger.
Chiara Bracci a primit din partea organizatorilor slovaci, Premiul Special, iar lucrarea lui Antonio Busuioc a intrat în colecţia Bienalei de Grafică.
Parteneri în acest proiect sunt Muzeul Vihorlat, Humenné (Slovacia), Muzeul Arhitecturii şi Civilizaţiei Populare din Ujgorod, Muzeul Judeţean Satu Mare (România), Centrul pentru Cultură din Przemyśl (Polonia), Centrul de Cultură şi Artă, Eger (Ungaria).
Următoarea ediţie a ”Bienalei de Grafică pentru Copii şi Tineret” se va desfăşura în România, potrivit informaţiilor furnizate de Muzeul Judeţean Satu Mare.
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns