Image 1
Image 2

Satu Mare: Programul Filarmonicii Dinu Lipatti în perioada de Crăciun și Anul Nou

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vă spuneam ȋn articolul trecut că povestea magică a Filarmonicii“ Crăciun la Castel” o veţi putea urmări online. Așa a fost și vă mulţumim că aţi urmărit-o ȋn număr atât de mare. Aflându-ne ȋnsă ȋn preajma Crăciunului, când parcă poţi atinge miracolele, am ȋmbrăţișat și noi o astfel de minune.

Classic Brass și invitaţii lor au concertat după o perioadă lungă ȋn faţa publicului.“ Crăciun la Castel “ a fost un eveniment ȋn care emoţiile artiștilor și emoţiile publicului s-au contopit făcând seara de joi una de poveste. Gazdă le-a fost artiștilor Castelul din Carei. Aici visul interpreţilor de a cânta din nou ȋn faţa dumneavoastră a devenit realitate. Aplauzele au venit neȋncetat și au ȋnsufleţit din nou o fărâmă din lumea noastră atât de tristă.

S-au respectat toate normele de combatere și prevenire a virusului Sars-Cov-2, acest lucru nefiind de fapt o barieră ȋn calea sufletelor de a tresări și de a se apropia pe acordurile celor opt artiști prezenţi pe scenă. Claudiu Pitic – corn, Radion Gheorghiţa–trombon, Albert Szavuly – trombon, Viorel Lăpteanu – trompetă, Iosif Anistoroaiei – trompetă, Andrei Dula – chitară solo, Simo Peter – chitară bas, Didi Peti – percuţie alcătuiesc grupul celor care au avut deosebita onoare de a concerta ȋn faţa dumneavoastră.

Ȋncrezători și optimiști, artiștii sătmăreni s-au reinventat ȋn această perioadă dificilă și au adus ȋn casele dumneavoastră bucurie și liniste. Cu un management tânăr și plinde idei puse ȋn aplicare cu eleganţă și responsabilitate nu s-au oprit nici o secundă, au luptat și au reușit.

Filarmonica “DinuLipatti” dorește să vă mulţumească tuturor pentru dedicarea și pentru iubirea pe care le-o transmiteţi artiștilor ȋntotdeauna. Simfonicul sătmărean vă răsplătește bunătatea prin patru concerte care vor adduce Spiritul magic al Sărbătorilor de iarnă mai aproape de dumneavoastră.

Miercuri, 23 decembrie, ora 18.30, orchestra va prezenta, online, Concertul de Crăciun sub bagheta maestrului Ştefan Novak. Casele dumneavoastră vor răsuna pe acorduri celebre din “White Christmas”, “Winter Wonderland”, “Greensleeves”, “ The Christmas Waltz” și multe altele.

Seria concertelor de Crăciun continuă cu Suita “Spărgătorul de nuci”, pusă ȋn scenă de cvintetul “Quintessence”.Un ansamblu tânăr și frumos, “Quintessence”, vă va dărui o clipă de bucurie ȋn casele dumneavoastră ȋn Sfânta zi de Crăciun. Ȋn data de 25 decembrie ora 18.30, veţi avea așadar o ȋntâlnire cu “Spărgătorul de nuci”, interpreţi fiind Tussai Elisabeta – flaut, Ruxandra Sericiuc – oboi, Bogdan Bâtcă – corn, Csongor Mihalca – fagot, Zsolt Lukacs – clarinet. Concertele vor fi transmise online pe facebook, youtube și pe site-ul filarmonicii.

Classic Brass și invitaţii săi vor reintra ȋn casele dumneavoastră, aducând colinda lor frumoasă ȋn a doua zi de Crăciun, 26 decembrie, ora 18.30.pe facebook, youtube sau pe site-ul official al Filarmonicii ȋi puteţi vedea și asculta pe toţi artiștii talentaţi ai orchestrei sătmărene.

Artiștii nu se opresc aici și pregătesc pentru dumneavoastră și concertul de Anul Nou. Ȋn 2 ianuarie de la ora 18.30 ne vom bucura, online, că Anul nou a sosit ȋn sfârșit.
Filarmonica “DinuLipatti” ȋși dorește să sărbătorească ȋmpreună cu dumneavoastră. Deși la distanţă unii de alţii haideţi să ne ȋmbrăţișăm prin emoţie și să lăsăm muzica să fie modul ȋn care suntem cu toţii ȋmpreună.

Acestea sunt cadourile Filarmonicii pentru publicul său și pentru toţi cei care doresc să primească ȋn casele lor o fărâmă de emoţie. Orchestra vă dorește Sărbători Fericite, Crăciun luminat și un An Nou care să ne facă să ȋl lăsăm ȋn urmă pe acesta atât de dificil. Cu speranţă și ȋncredere așteptăm cu toţii Nașterea Domnului și anul ce va să vină.

Alina M. – Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: