Image 1
Image 2

Scandal în hocheiul românesc: Bolnavi în România, apţi de joc în Ungaria

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Scandările cu tentă de xenofobie, ale unor suporteri ai echipei FC U Craiova prezenţi în tribunele stadionului din Sfântu Gheorghe, la meciul cu echipa din Băniei au fost aspru taxate de presă, de oficialii FRF, de majoritatea oamenilor cu bun simţ. Manifestările de acest gen nu trebuiesc tolerate ci taxate cu severitate. Cum s-a şi petrecut de altfel.

Doar că, şi dovezile sunt clare, unii sportivi de etnie maghiară, legitimaţi la echipe din România, au o atitudine total dispreţuitoare faţă de competiţiile oficiale organizate în România.

Exemplu elcovent în acest sens este cel al hocheiştilor de la SC Miercurea Ciuc care nu s-a prezentat la un meci din liga naţională, dar a evoluat în campionatul Ungariei. Din ce motive? Viroze, pneumonii se scrie în cerere. Doar că…

Pentru edificare, cităm o parte din comunicatul oficial al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG) în care acuză echipa HSC Csikszereda că s-a dat “lovită” în liga naţională, dar a fost aptă o zi mai mai târziu pentru Erste Liga (Campionatul Ungariei).

”Sport Club Miercurea Ciuc, evită meciurile din campionatul intern (deşi este finanţată din fonduri publice prin Ministerul Sportului). Alege în schimb să participe în Erste Liga – competiţie de hochei pe gheaţă în care concurează, alături de 7 echipe de club din Ungaria şi 3 formaţiuni sportive din România.

Astfel, în actualul sezon al Campionatului Naţional al României de seniori, pe data de 28 ianuarie 2023 era planificată disputarea unui meci între CSM Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc. Cu o zi înaintea disputării partidei, SC Miercurea Ciuc a anunţat însă că nu se va mai prezenta la meciul de sâmbătă din cauza accidentărilor şi a îmbolnăvirii unui număr mare de jucători.

Miraculos însă, o zi mai târziu băieţii s-au însănătoşit. Adică, duminică, 29 ianuarie, bolnavii de la SC Miercurea Ciuc au fost pe patine şi au jucat, în formaţie completă, în Erste Liga, împotriva echipei FEHA19”. Apoi, tot în Erste Liga, echipa din Ciuc a jucat şi cu DAB, în ziua de marţi 31 ianuarie”.
Mai departe… Probabil că nu se va schimba nimic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with