Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SCHENGEN. Nehammer spune că o extindere poate fi implementată doar atunci când protecţia frontierelor externe funcţionează

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cancelarul Karl Nehammer a declarat că nu este momentul potrivit pentru extinderea Schengen.

Într-un interviu pentru Kleine Zeitung, cancelarul austriac apără poziţia Austriei împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen.

În ciuda nemulţumirii din România şi Bulgaria faţă de respingerea Austriei de includerea celor două ţări în spaţiul de liberă circulaţie, cancelarul federal rămâne ferm pe poziţie.

 “O extindere poate fi implementată doar atunci când protecţia frontierelor externe funcţionează. Acesta nu este momentul potrivit”, a declarat el pentru „Kleine Zeitung”.

El s-a referit la controalele temporare la frontierele dintre ţările Schengen, care sunt justificate, printre altele, de presiunea migraţiei la frontierele externe ale UE. România a ameninţat recent că va da Austria în judecată din cauza dreptului de veto. Cu toate acestea, expertul european în drept Walter Obwexer de la Universitatea din Innsbruck vede puţine şanse la un astfel de proces.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns