Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SONDAJ: Este bine că se reia exerciţiul de alarmare publică ”Miercurea alarmelor”?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Someş” al judeţului Satu Mare anunţă că, în data de 01 martie 2023, în intervalul 10:00 – 11:00, va fi reluat exerciţiul naţional de alarmare publică denumit generic ”Miercurea alarmelor”, pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Evenimentul este inclus în programul activităţilor cuprinse în ”Săptămâna Protecţiei Civile”.

Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice.

Aceste exerciţii sunt destinate verificării funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, în scopul centralizării datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor.

Reamintim principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie: alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele şi încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie, vor fi particularizate cu sintagma ”Execiţiu!”

Întrebarea noastră este:

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns