Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Spectacol dedicat Zilei Naționale a României susținut de elevii Liceului de Arte “Aurel Popp”

În deschiderea spectacolului, profesor Cristian Radu Pop - directorul Liceului de Arte "Aurel Popp" - a vorbit despre semnificația Zilei Naționale a României, sentimentul unității naționale, sentimentul patriotic prezent în sufletele elevilor și profesorilor instituției pe care o conduce
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
În deschiderea spectacolului, profesor Cristian Radu Pop - directorul Liceului de Arte "Aurel Popp" - a vorbit despre semnificația Zilei Naționale a României, sentimentul unității naționale, sentimentul patriotic prezent în sufletele elevilor și profesorilor instituției pe care o conduce
În deschiderea spectacolului, profesor Cristian Radu Pop – directorul Liceului de Arte “Aurel Popp” – a vorbit despre semnificația Zilei Naționale a României, sentimentul unității naționale, sentimentul patriotic prezent în sufletele elevilor și profesorilor instituției pe care o conduce

Liceul de Arte “Aurel Popp” Satu Mare a derulat pe parcursul întregii săptămâni o serie de manifestări dedicate Zilei Naționale a României.

Spectacolele au debutat miercuri, 26 noiembrie, în sala festivă “Jean Monet” a instituției de învățământ cu un program artistic intitulat sugestiv “Cântec și suflet românesc”. Joi, 27 noiembrie, în holul unității școlare a fost pusă în scenă Expoziția de obiecte și podoabe populare din Țara Oașului și Codru.

Punctul culminant al manifestărilor a fost spectacolul de vineri, 28 noiembrie 2014, eveniment găzduit de Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”, un spectacol care a împletit armonios muzica și poezia patriotică. La manifestarea organizată de Liceul de Arte Aurel Popp a luat parte prefectul județului, Eugeniu Avram, reprezentanți ai Inspectoratului :colar Județean Satu Mare, numeroși părinți și elevi. În deschiderea spectacolului, profesor Cristian Radu Pop – directorul Liceului de Arte “Aurel Popp” – a vorbit despre semnificația Zilei Naționale a României, sentimentul unității naționale, sentimentul patriotic prezent în sufletele elevilor și profesorilor instituției pe care o conduce. Colonel (r) Nicolae Codrean – președintele Asociației Veteranilor de Război Satu Mare, a punctat la rândul său importanța Unirii prin cae s-a realizat România Mare.

În aplauzele celor prezenți au evoluat Nagy Daniel, Torok Attila – clasa a XII-a B și Higyed Janos Bence – clasa a IX-a B – programul Trio – Carl Ph. Em. Bach – clasa de trompetă, elevii clasei a VI-a A Bianca Mărculescu, Andrei Haidu, Cătălina Gabor – profesor Micșunica Clițan – grup de recitatori la momentul “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”,  Petrișor Voropciuc din clasa zero A, vioară, Grațian |imerman din clasa a V-a A- pian. Alte momente deosebite au fost cele oferite de Thais Rusu – clasa a V-a A, vioară, Cristina Sava – clasa a X-a B, percuție, Maria Simioniuc – clasa a V-a, pian, Izabela Voropciuc – clasa a VI-a A – a recitat, Valentina Pușcaș – clasa a XII-a A, pecuție, Emanuel Mureșan – clasa a IX-a A, percuție, Teodora Opre – clasa a VIII-a A, vioară, Andra Barbul – clasa a XII-a A, canto, Maria Pinte, clasa a X-a A – versuri, Mara Florian – clasa a XII-a A – canto, Mihai Muscan – clasa a X-a A – clarinet, Cristian Torja – clasa a VII-a A – versuri, Kincses Mark – clasa a XII-a A – canto și Taraful liceului condus de profesorul Horațiu Topan.

Elevii care au evoluat pe scena filarmonicii au fost pregătiți de profesorii Alexandru Luțai, Micșunica Clițan, Rodica Cuzdiorean, Kusnyer Angela, Maria Bârsan, Manfredi Annamaria, Marius Boroș, Bartha Gyongyi, Teodora Vaștag, Liliana Doboș – Lazăr, Petre Voropciuc, Ileana Bonta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns