Image 1
Image 2

Stagiunea Filarmonicii “Dinu Lipatti” se deschide joi cu un concert inclus în Festivalul Internaţional “George Enescu”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Despre noua stagiune au vorbit Claudiu Pitic - director adjunct, Kovacs Emoke - manager şi dirijorul Mihnea Ignat
Despre noua stagiune au vorbit Claudiu Pitic – director adjunct, Kovacs Emoke – manager şi dirijorul Mihnea Ignat

Miercuri, 8 septembrie, conducerea Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare a susţinut o conferinţă de presă, în care au fost prezentate câteva din obiectivele culturale ale stagiunii de toamnă.

Managerul instituţiei Kovacs Emoke, a ţinut să sublineze faptul că, stagiunea de toamnă îi aşteaptă pe melomanii sătmăreni cu o serie de concerte menite a apropia publicul de simfonicul sătmărean.
Printre evenimentele muzicale ale toamnei, o să se numere în deschidere chiar azi, 9 septembrie, un concert susţinut de orchestra sătmăreană, dirijată de Mihnea Ignat, un cunoscut al publicului sătmărean, iar ca solist al concertului a fost menţionat Valentin Şerban, câştigătorul locului I al Concursului Internaţional „George Enescu”, din acest an.

Pregătiri pentru Ziua Naţională a României

Printre evenimentele muzicale ale toamnei au fost menţionate şi momentele artistice care sunt în pregătire pentru a marca Ziua Naţională a României.

Vorbitoarea adresează sătmărenilor şi pe această cale invitaţia de a participa la evenimentele muzicale ale toamnei, organizate de Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare. Oferta este consistentă şi răspunde exigenţelor sătmărenilor.

După deschiderea stagiunii, următorul spectacol este programat pentru 17 septembrie, cu invitaţi de peste hotare, fiind vorba în acest caz despre dirijorul de origine turcă Alpaslan Ertungealp şi pianistul francez Christophe Alvarez, iar pe 17 septembrie, orchestra va susţine concertul Rock the Symphony la Baia Mare, cu ocazia Zilelor Maghiare Băimărene.

Festivalul Internaţional Zilele Muzicale Sătmărene ediţia a 44-a

În perioada 23 septembrie – 16 octombrie, va avea loc Festivalul Internaţional Zilele Muzicale Sătmărene – ediţia a 44-a, cu un program diversificat atât în concerte simfonice, concerte camerale cât şi recitaluri, cu invitaţi de renume.

După festival, publicul sătmărean o să aibă parte de o serie de surprize plăcute, precum colaborarea cu Corul Filarmonicii din Oradea în interpretarea Requiemului de Mozart; concertul dedicat Zilei Naţionale a României – dirijor Ştefan Novak; marcarea a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia, dirijor invitat maestrul japonez Daisuke Soga; mult aşteptatul Concert de Crăciun ş.a.

Concerte educative pentru copii

Abonamentele includ 25 de concerte, inclusiv Concertul de Crăciun şi cel de Anul Nou. Se doreşte introducerea abonamentelor pentru copii, cuprinzând 2 concerte educative – Punguţa cu doi bani şi Ritm şi melodie cu instrumente de percuţie.

Dirijorul Mihnea Ignat, aşa cum anticipam, un cunoscut al melomanilor sătmăreni, şi bun cunoscător al simfonicului sătmărean şi-a exprimat bucuria că iar este la Satu Mare. Potrivit celor spuse, ochestra este într-o creştere de formă şi de valoare, ceea ce dă certitudinea că spectacolul inaugural o să fie unul de excepţie.

Candelabru pus în valoare

Claudiu Pitic, directorul adjunct al instituţiei muzicale sătmărene a prezentat câteva realizări în plan administrativ, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Satu Mare. Ca un fapt special, directorul Pitic a menţionat punerea în parametri a candelabrului din sala de spectacole, fiind refăcute toate circuitele care să-l pună în valoare, schimbarea mochetei, huselor pentru scaune ş.a.

Vorbitorii şi-au exprimat convingerea că publicul sătmărean o să aibă parte de o stagiune deosebită, cu spectacole de calitate şi invitaţi valoroşi din ţară şi din străinătate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: