Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Supă uşurică de macriş

Supa de macris
Supă uşurică de macriş
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Supa de macris
Supa de macris

Ingrediente:

– 1 kg de macriş curăţat

– 2 linguri de făină

– 3-4 linguri de ulei

– 200-250 g de sana sau iaurt

– un sfert de linguriţă de zahăr

– sare

– eventual o crenguţă de busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Macrişul curăţat şi spălat se pune la fiert în apă uşor sărată. Între timp, din făină şi ulei se prepară un rântaş mai slab, chiar cât să înceapă să devină slab auriu. Când supa începe să fiarbă se adaugă zahărul şi rântaşul, apoi iaurtul (sau sana) se amestecă bine, adăugând una câte una, 4-5 linguri de zeamă fierbinte şi se toarnă în supă. Se mai fierbe 5-6 minute, iar busuiocul, dacă se foloseşte, se pune în mâncare char înainte de a se lua de pe foc. Este o mâncare foarte uşoară, indicată după alimentele grele de la sărbători.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Fasole verde scazuta

Fasole verde scăzută

Fasole verde în sos de smântână combină savoarea păstăilor de fasole cu un sos cremos, fiind o opțiune versatilă și gustoasă pentru mesele de zi cu zi. Poate fi servită ca atare sau alături de diverse garnituri, oferind o masă reconfortantă și plină de aromă.

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc simplu și confortabil, este iubită pentru versatilitatea sa și asociată adesea cu dulceața de fructe de pădure, reprezentând o legătură dulce între amintirile copilăriei și bogăția naturală a României.