Image 1
Image 2

Sute de sătmăreni au participat la o seară de relaxare

Cserey Csaba, sufletul serilor de relaxare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Csabcsi și invitații săi au făcut spectacol în Sala Mare a Casei de Cultură

Cserey Csaba, sufletul serilor de relaxare
Cserey Csaba, sufletul serilor de relaxare

    Deși s-a suprapus parțial cu concertul klezmer de la Sinagogă și cu un spectacol al Teatrului de Nord, Seara de relaxare organizată de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu a atras un public remarcabil de numeros, așa că evenimentul a avut loc în Sala Mare a Casei de Cultură.

Seara de relaxare prin meloterapie a beneficiat de participarea membrilor Asociaţiei Sătmărene pentru Promovarea Sănătăţii Mintale. Evenimentul a fost prezentat de dr. Laura Cismaş, medic primar psihiatru. Partea muzicală a fost asigurată de Jakab Emese – pian, Szabo Ildiko Krisztina – voce, Falup Bernadett – voce, inițiatorul Csaba Cserey – percuţie – şi invitatul special Ferencz Attila – nai. Repertoriul ales, cu certe influențe orientale, dar și din arealul celtic sau românesc, a fost bine primit și apreciat de spectatori.

ASPROSAM (Asociaţia Sătmăreană pentru PROmovarea SAnătăţii Mintale), şi-a propus să-şi centreze activitatea pe tematica sănătăţii mintale individuale şi colective. Experienţa profesională zilnică arată o creştere semnificativă a afecţiunilor psihice în rândul populaţiei, în timp ce asistenţa medicală de specialitate întâmpină dificultăţi în asigurarea unui tratament complex, de reabilitare psiho-socială a pacienţilor. Se dorește completarea terapiilor medicale cu activităţi menite să ajute la reintegrarea lor în comunitate, la creşterea încrederii în forţele proprii şi nu în ultimul rând la evitarea stigmatizării care poate produce izolare şi deznădejde.

Viziunea asociației își propune să schimbe percepţia comunităţii despre bolnavi şi suferinţa lor psihică, să obţină implicarea societăţii în acceptarea lor, în susţinerea eforturilor de însănătoşire. Csabcsi a mai susținut concerte de acest tip în beneficiul bolnavilor mintali, astfel că parteneriatul a fost consolidat în mod firesc prin această seară reușită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: