Image 1
Image 2

Termeni și condiții

Vă urăm bun venit în calitate de client al informația-zilei.ro. Vă prezentăm reglementările contractuale pentru relațiile încheiate cu firma noastră pentru livrările serviciilor oferite de Informația Zilei precum și condițiile oferite de firma noastră.

Site-ul informatia-zilei.ro este proprietatea S.C. Solpress SRL, înființată în anul 1994, înscrisă în Registrul comerțului J/30/605/1994 cu sediul în Satu Mare, strada Mircea cel Bătrân nr. 15, județul Satu Mare.

Pentru utilizarea site-ului www.informatia-zilei.ro sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare a acestui site, care respectă  legile și reglementările  în vigoare. Prin accesarea și utilizarea site-ului luați la cunoștință și respectați toate condițiile și termenii incluși în capitolele prezentului document, fără alte clarificări. Dacă nu acceptați Termenii și Condițiile de Utilizare nu puteți accesa această platformă. Utilizând în continuare produsele și serviciile noastre oferite de site-ul www.in formatia-zilei.ro confirmați că ați luat la cunoștință și sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de Utilizate descrise în continuare.

Conținut și scop 

Site-ul informatia-zilei.ro este ediția online a publicației Informația Zilei, un cotidian generalist, concentrat pe economie, probleme sociale, politică, sport, divertisment etc. lansat în anul 1993.

Brandul Informația Zilei înseamnă mai mult decât cunoscutele produse imprimate, cotidianul Informația Zilei,  săptămânalele Informația de DuminicăSănătate și frumusețe,  postul de televiziune Informația TV (ITV)Programe TV, revista Poesis, diferite broșuri și cărți, evenimente desfășurate sub egida Informația Zilei și Centrul Multicultural Poesis, cafeneaua literară Poesis, Festivalul Internațional de poezie Poesis, concursul de pălincă și produse tradiționale sub genericul „Susținem producătorii” etc.

Cu noul site www. informatia-zilei.ro grupul media a S.C. Solpress SRL, își extinde ofertele de cercetare jurnalistică, istorică și culturală, se îmbogățește cu noi domenii, cu noi opțiuni de descărcare și funcții de arhivare .

Extinzându-și aria de reprezentare jurnalistică prin noi secțiuni mult mai cuprinzătoare digital decât ziarul imprimat, site-ul www.informația-zilei.ro devine un adevărat bazar cultural bine structurat, o enciclopedie cuprinzătoare. Pe lângă tradiționalele secțiuni Actualitate, Politică, Economie, Sănătate, Sport oferă un conținut vast, diversificat, anchete, știri din toate domeniile, evenimente, istorie, cultură, artă, opinii libere, religie, carte și artă, dar și materiale cu tematică de divertisment, showbiz, timp liber, relații și întâlniri, lifestyle, magazin online, parteneriate etc.

În plus față de ediția tipărită utilizatorilor li se oferă o gamă largă de știri de actualitate, un conținut editorial diversificat, servicii cum ar fi opțiunea de a comenta articolele, de a intra în dialog cu alți utilizatori, de a se abona la buletine informative, de a participa la sondaje, tombole, programe educative, culturale, dar și de a beneficia de  serviciile oferite de alte companii care se autoprezintă pe platforma Informația Zilei.

Utilizarea serviciile oferite de terți se face pe propria răspundere a fiecărui utilizator. Informația Zilei nu-și asumă nicio responsabilitate pentru corectitudinea, calitatea serviciilor oferite de terți care își fac reclamă pe platforma noastră și pot fi accesate pe www.informatia-zilei.ro. Publicitatea, sondajele, orice întreprindere similară competițiilor de orice fel sunt interzise fără acordul prealabil al Informației Zilei.

CONŢINUTUL

Conţinutul site-ului www.informatia-zilei.ro este destinat uzului personal, fără un scop direct ori indirect comercial. Numite generic „conţinut”, toate materialele publicate, articole, informaţii, fotografii, date, clipuri audio/video, indiferent de natura lor, sunt protejate prin dispoziţiile legale aferente, respectiv prin Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, în care se stipulează dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 referitoare la mărcile şi indicaţiile geografice, precum și Legea nr. 129/1992, republicată, referitoare la  protecţia desenelor şi modelelor. Lipsa expresă a menţiunii privitoare la unele texte legale ori dispoziţii incidente nu conduc la inaplicabilitatea acestora.

Site-ul www.informatia-zilei.ro, împreună cu întregul conținut, sunt protejate de Legea drepturilor de autor din România, precum şi de dispoziţiile privitoare la copyright aplicabile în alte teritorii decât România. Utilizatorii nu pot copia, stoca, modifica ori transfera cu orice titlu, în parte ori întreg site şi/sau Conţinutul. Exploatarea este liberă, Sub condiţia non-comercialităţii și a respectării termenilor impuşi de Informația Zilei.

Copierea, stocarea, modificările și transmiterea Conţinutului fără acordul prealabil şi scris al proprietarului este interzisă.

În situația în care un utilizator observă că un articol apărut pe acest site  furnizat de echipa redacţională sau de altcineva încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi conexe, îl rugăm să ne sesizeze printr-un mesaj trimis la adresa publicată în secţiunea Contact a site-ului sau pe adresa de e-mail [email protected].

În același timp, Informația Zilei nu răspunde de eventualele prejudicii, litigii apărute ca urmare a copierii, stocării, modificărilor sau transferării întregului conținut sau a unei părți, indiferent prin orice mijloace, digitale, audio-video sau material tipărit.

Utilizatorilor site-ului www.informatia-zilei.ro, li se aduce  la cunoștință că SC Solppress SRL îşi va impune în mod hotărât recunoaşterea drepturilor de proprietate intelectuală în conformitate cu legile existente  în vigoare ajungând dacă este cazul la acţionarea în judecată a celor vinovaţi de încălcarea dreptului de proprietate intelectuală.

TOATE DREPTURILE DE AUTOR SUNT REZERVATE.   

SC Solpress SRL acordă  tututor ultilizatorilor permisunea de a vizita site-u www.informatia-zilei.ro interzicând copierea, modificarea, expunerea, refolosirea și modificarea, reproducerea și publicarea fără autorizare, acordarea unor licenţă de folosire și crearea de lucrări derivate. De asemenea fără acordul în scris a SC Solpress SRL este interzisă vânzarea sau transferarea Conţinutul publicat în site-ul deținut de Solpress SRL toate materialele fiind protejate prin legile naţionale şi internaţionale de copyright.

Orice modalitate de utilizare a conţinutului site-ului www.informatia-zilei.ro este interzisă altfel decât prin afişarea conținutului pe ecranul computerului personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial, a anumitor date, materiale, documente sau informaţii explicit desemnate în acest scop, cu condiţia păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.

Nu în ultimul rând este interzisă afișarea și  transmiterea  oricărui  material ce are caracter ameninţător, fals, înşelător, abuziv, de hărţuire, licenţios, calomniator, vulgar, obscen, scandalos, instigator, pornografic sau profanator, sau orice alt fel de material care poate constitui sau încuraja un comportament ce va putea da naştere unei infracţiuni, sau ar putea conduce la răspunderea civilă, sau ar încălca în alt mod legea. Solpress SRL va coopera cu autorităţile desemnate să aplice legea şi se va conforma cu orice sentinţă judecătorească prin care se cere sau se ordonă societăţii SC Solpress SRL să ofere date pentru identificarea  oricărei persoane care ar afişa sau transmite orice fel de informaţie sau material de acest fel pe sau prin intermediul site-ului www.informatia-zilei.ro. Este interzisă redistribuirea paginilor din site prin framing cu excepţia existenţei unui acord scris din partea proprietarului pentru redistribuirea oricărei pagini.

Utilizarea site-ului www.informatia-zilei.ro este interzisă  în scop de publicitate, ca și pentru orice fel de cerere/ofertă cu caracter comercial fără acordul scris al SC Solpress SRL.

Preluarea de date și informaţii de către alte website-uri se face numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi în pagina de prezentare prezentă, în absența  unui acord, valabil şi recunoscut de ambele părți, utilizator şi SC. Solpress SRL.

Se aprobă preluarea fără contracost a materialelor de presă purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, în limita a 250 de semne, spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nefiind luate în considerare în numerotarea semnelor, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de «revistă a presei» susţinut de unele  site-uri.

În mod obligatoriu, în aceste cazuri este obligatorie citarea sursei. Preluarea mai multor semne decât cele prevăzute anterior se poate face numai în condiţiile unui acord încheiat cu SC Solpress SRL. Sursa www.informatia-zilei.ro  în cazul preluării va fi citată cu link către site, în primul paragraf, iar la sfârşitul ultimului paragraf al ştirii şi în cadrul acestuia se va preciza „citește toată știrea” sau alte formule care să conducă cu link către site-ul www.informatia-zilei.ro.

Acelorași reguli se supun mediile offline cu prevederile aferente Legii drepturilor de autor din România.

www.informatia-zilei.ro, logo-ul și oricare altă derivație sunt proprietatea firmei SC Solpress SRL niciuna dintre ele neputând fi utilizată fără un acord scris între părți indiferent de modalitatea în care se doreşte utilizarea lui.

Serviciile plătite

Serviciile noastre constă pe de o parte în oferte gratuite, acces liber la conținutul editorial, pe de altă parte oferte contracost pentru serviciile individuale sau ale unor companii.

Serviciile cu plată Informația Zilei va indica obligația de plată înainte de utilizarea serviciului. Toate serviciile fără notificarea Iz+ sunt gratuite. Furnizarea unui conținut de calitate se bazează pe finanțarea din publicitate, promovare de produse, comunicate plătite. Dacă vise afișează publicitate personalizată depinde de consimțământul dvs. pentru cookie-uri. Mai multe puteți afla în pagina noastră de Informații privind protecția datelor, precum și Politica noastră de cooke-uri.

Servicii în general accesibile

Când site-ul informatia-zilei.ro oferă servicii individuale care necesită înregistrare/înregistrare prealabilă, cum ar fi utilizarea conținutului editorial plătit, comentarea articolelor, abonamentele la buletinele informative, postarea de comunicate, participarea la tombole, programe de beneficii, sondaje și altele acestea sunt permise numai persoanelor fizice care au împlinit 18 ani, fără restricții, șapte din punct de vedere juridic. Utilizarea de către persoane juridice este guvernată de legea aplicabilă în prevederile cuprinse în calitate de reprezentare.

Utilizatorul are obligația în propriul său interes să păstreze secrete datele sale de acces (numele de utilizator, adresa de e-mail, parola etc.) și să le protejeze de accesul neautorizat al terților. De asemenea, utilizatorul este obligat să informeze Informația Zilei cu privire la orice utilizare neautorizată sau necorespunzătoare a datelor sale de acces imediat prin e-mail la [email protected] și să raporteze și să urmeze instrucțiunile ulterioare ale Informației Zilei. În cazul în care una dintre obligațiile de mai sus este încălcată, utilizatorul este răspunzător pentru daunele rezultate din utilizarea neautorizată sau necorespunzătoare a datelor sale de acces.

De asemenea, datele introduse de utilizator nu trebuie să provoace daune serviciilor, computerelor, serverelor sau altor facilități tehnice ale Informației Zilei au ale altor persoane, sau să interfereze ilegal cu serviciile, computerele, serverele sau alte dotări tehnice (prin viruși, troieni sau alte programe malware, crawler-uri web, roboți etc.). În această situație Informația Zilei are dreptul de a exclude utilizatorii de la utilizarea serviciului și a bloca înregistrările existente ale utilizatorilor, dacă este necesar și contul. Dacă utilizatorul solicită întreruperea serviciului, prin e-mail Informația Zilei își rezervă dreptul de a a șterge toate datele utilizatorului, conținut și fotografii, fără ca utilizatorul să aibă dreptul la vreo compensație.

Site-ul www.informatia-zilei.ro folosește cooki-uri. Acestea sunt date stocate pe hardul utilizatorului, având menirea de a  stoca date despre utilizator. Cookie este în avantajul utilizatorului, însă dacă dorește îl poate refuza putând în continuare să navigheze pe site. Cookie ne ajută să urmărim și să răspundem nevoilor și opțiunilor utilizatorilor noștri pentru a veni în întâmpinarea opțiunilor lor privind Conținutul site-ului. Adresele IP nu au nicio tangență cu informațiile și datele personale, însă ele oferă date de ordin demografic pe care le putem prelucra pentru a veni în sprijinul dumneavoastră. Pentru alte detalii accesați www. informatia-zilei.ro/ Politica de confidențialitate și/sau www.informatia-zilei.ro/ despre cookie-uri.

SC Solpress SRL își rezervă dreptul de modifica, de a actualiza acest set de termeni și condiții răspunzând astfel modificărilor survenite a legislației. Pentru asigurarea cunoașterii și respectării condițiilor de acces la site, a utilizării serviciilor, utilizatorul poate verifica atunci când accesează www.informatia-zilei.ro Termenii și condițiile de utilizare, precum și Politica de confidențialitate.

Dacă nu sunteți de acord cu regulile, cu termenii și condițiile prezentate nu puteți utiliza site-ul www.informatia-zilei.ro.

Orice sesizare, observație, problemă legată de informatia-zilei.ro vă rugăm să ne sesizați la adresa [email protected] sau la telefon 0261767300.