Image 1
Image 2

UCRAINA

Tina Turner a încetat din viaţă la 83 de ani

Tina Turner a încetat din viaţă la 83 de ani
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Cântăreaţa Tina Turner, o legendă a muzicii rock and roll, a murit miercuri, 24.05.2023, la vârsta de 83 de ani, în Elveţia, a confirmat un purtător de cuvânt al artistei, potrivit Sky News.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. Anul acesta, HBO a lansat documentarul „Tina”, la care a contribuit şi artista.

Cântăreaţa, pe numele real Anna Mae Bullock, s-a născut la 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul american Tennessee. Şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner, scrie News.ro. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.
Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară. Printre cele mai cunoscute single-uri ale ei se numără „What’s Love Got To Do With It”, „The Best”, „Steamy Windows” şi „Goldeneye”, piesă înregistrată pentru filmul omonim din seria „James Bond”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns