Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TNL SATU MARE

Tineri liberali sătmăreni, la Şcoala de Vară

Şcoala Politică de Vară a Tineretului Naţional Liberal este cel mai mare eveniment politic dedicat tinerilor din România şi totodată este principalul eveniment de interacţiune şi dezvoltare în plan personal, profesional şi politic pentru tinerii liberali.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sute de tineri liberali din toată ţara au participat în perioada 14-17 septembrie 2023 la o nouă ediţie a Şcolii de Vară, desfăşurată sub tematica ”Leading the change. Destination 2024”.

Şcoala Politică de Vară a Tineretului Naţional Liberal este cel mai mare eveniment politic dedicat tinerilor din România şi totodată este principalul eveniment de interacţiune şi dezvoltare în plan personal, profesional şi politic pentru tinerii liberali.

Anul 2024 va fi, din punct de vedere strategic, un an de o importanţă majoră pentru România. Se întâmplă doar o dată la 20 de ani ca românii să fie chemaţi la vot de 4 ori, să voteze legislativul, preşedintele, reprezentanţii în forurile europene şi administraţia locală.

Bianca Murgu Preşedintele TNL Satu Mare:

“Tineretul Naţional Liberal este cea mai mare organizaţie politică de tineret din România, care a reuşit în urma alegerilor locale din anul 2020 să obţină mai mult de 1100 de mandate în rândurile tineretului liberal. Rezultatele obţinute până în prezent ne obligă să continuăm acest proces şi să încurajăm şi alţi tineri liberali să îşi asume rolul de candidat în următoarele rânduri de alegeri.

La nivelul judeţului Satu Mare în urma alegerilor locale din 2020 avem 63 de tineri aleşi locali, număr ce s-a dublat faţă de alegerile din 2016, iar pentru 2024 ne propunem să evidenţiem şi mai mult faptul că tinerii liberali sunt conştienţi că un lider se construieşte zi de zi, printr-o pregătire temeinică.

Un lider politic autentic nu poate apărea din spuma mării, şi nu este un aventurier populist.
I.C.Brătianu, spunea în urmă cu mai bine de un secol că politica este un lucru foarte serios.

De aceea liberalii tineri înţeleg să îşi facă “lecţiile” din timp pentru a fi foarte bine pregătiţi pentru marele examen din 2024 al întregii noastre clase politice.

Consider că implicarea şi asumarea de către tinerii liberali a unor roluri cheie în prezent (consilieri locali, consilieri judeţeni, viceprimari, primari etc.) este un semnal că noi nu fugim de responsabilităţi, şi ne asumăm responsabilităţi cheie pentru dezvoltarea comunităţilor din care facem parte.

Tinerii liberali sătmăreni au fost bucuroşi să se întâlnească la Şcoala de Vară cu secretarul de stat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristian Valer Beseni, secretar general al PNL Satu Mare, el însăşi provenind din rândurile organizaţiei TNL Satu Mare.”

Scopul Tineretului Naţional Liberal pentru anul electoral 2024 este ca fiecare UAT din România să aibă cel puţin un ales local tânăr. 3228 de tineri aleşi locali pentru 2024 nu este doar un număr, ci reprezintă un tânăr ales din rândurile TNL în fiecare localitate din ţara noastră.

Aşadar, va fi şansa noastră, ca tineri liberali, să contribuim la modul în care vor arăta legislativul şi executivul, să convingem cetăţenii să iasă la vot şi să le demonstrăm că principiile care au consacrat Partidul Naţional Liberal de-a lungul istoriei sale sunt şi principiile pe care trebuie să se clădească România, pentru o dezvoltare cât mai durabilă şi o calitate a vieţii mult mai bună pentru toţi cetăţenii săi.”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns