Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Tort cu mere întregi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

7 mere, 2 linguri de zahăr de pus peste mere, 4 linguri zahăr pentru caramel, 7 lingurițe de dulceață de căpșuni. Pentru blat: 4 ouă, 75 gr de zahăr, 75 gr de făină, un praf de copt.

Mod de preparare:

Se face un caramel din zahăr cu 2 linguri de apă și se toarnă uniform într-o tavă de tort. Merele se curăță de coajă, se scot sâmburii și se pun în tavă acoperind toată tava. În găurile merelor se pune dulceață de căpșuni și se pudrează cu zahăr. Se dă la cuptor, la 200 grade C, până merele sunt coapte și moi. Cât timp merele sunt la cuptor se prepară blatul. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu praful de copt. Se adaugă treptat albușul bătut peste gălbenușuri, se amestecă bine și se adaugă treptat făînă. Când merele sunt coapte bine se scot din cuptor și se toarnă amestecul de ouă cu făină și zahăr care s-a preparat între timp. Se dă din nou la cuptor încă 35-40 minute, la 180 grade. Când se scoate din cuptor se lasă câteva minute la răcit și se întoarce pe un platou. Se poate orna după preferință, dar se poate lăsa și așa, natur, pentru că arată bine și fără ornament.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ANSP recomandă: Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

Evitați excesul alimentar și asigurați siguranța alimentară de Paști

ANSP recomandă evitarea excesului alimentar și respectarea practicilor de siguranță alimentară în timpul Sărbătorilor Pascale, oferind sfaturi pentru o tranziție sănătoasă de la dieta vegetariană la cea animalieră și subliniind importanța alegerii și preparării corecte a produselor tradiționale.

REȚETE DE SĂRBĂTORI

Cotlet de porc crestat şi umplut

Lăsați-vă seduși de promisiunea unei experiențe culinare de neuitat, unde suculența cotletului de porc se îmbină armonios cu aromele intense ale baconului afumat, răsfățându-vă simțurile cu fiecare înțepătură de furculiță în această capodoperă culinară.