Image 1
Image 2

Transgaz estimează o cerere de gaze naturale de 16,41 milioane MWh

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cererea totală de gaze naturale în luna martie 2014 este estimată la 16,401 milioane MWh, conform propunerii din raportul de fundamentare întocmit de Transgaz și transmis Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Cererea de pe piața reglementată este estimată de Transgaz la peste 6,918 milioane MWh, din care 2,45 milioane MWh pentru consumatorii non — casnici și 4,323 milioane MWh pentru cei casnici. Totodată, cererea de pe piața consumatorilor eligibili este preconizată la 7,685 milioane MWh, iar consumul tehnologic (căruia nu i se aplică structura amestecului de gaze) la 923.515 MWh.

Amestecul de gaze naturale pentru consumatorii non-casnici de gaze, cu excepția producătorilor de energie termică, va fi compus din gaze din producția internă în proporție de 68,9% și din import — 31,1%, conform propunerii Transgaz.

În ceea ce privește amestecul de gaze pentru consumatorii casnici și producătorii de energie termică, ANRE a avizat ca acesta să fie compus în proporție de 95% din producția internă și 5% din import.

Cererea avizată de ANRE este de 5,96 milioane MWh.

Pentru consumatorii non — casnici, cu excepția producătorilor de energie termică, ANRE a avizat un amestec format din 74% gaze din producția internă și 26% din import.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with