Image 1
Image 2

USR, ATAC LA GUVERN. Prună: Ar fi scandalos ca ANRE să nu fie de partea oamenilor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

USR respinge propunerea preşedintelui ANRE, George Niculescu, de introducere a unui prag care să limiteze capacitatea de producţie a prosumatorilor.

„Ar fi scandalos ca ANRE să nu fie de partea oamenilor care investesc în producţia de energie la nivel mic. Ideea preşedintelui ANRE de a limita prosumatorii, în funcţie de consum, nu face decât să acopere incapacitatea şi interesele ascunse ale unui sistem energetic anchilozat”, spune deputata USR Cristina Prună.

Această propunere vine după ce guvernul PSD-PNL a decis creşterea TVA de la 5% la 9% pentru panouri fotovoltaice, ceea ce va afecta prosumatorii, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Sursa citată arată că, România a avut o creştere a numărului de prosumatori în ultimii doi ani şi aceştia dau surplusul de energie în reţea, ceea ce ajută producţia naţională de energie, în condiţiile în care România nu produce încă suficientă energie. Puterea instalată a prosumatorilor din România va ajunge la aproximativ 1500 MW iarna aceasta, echivalentul puterii instalate a celor două reactoare de la Cernavodă.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: