Image 1
Image 2

Vineri, un nou concert la Filarmonică

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri 16 aprilie 2021, Ora 18:30, Sala Filarmonicii ”Dinu Lipatti”

FROM RUSSIA WITH LOVE

recital cameral extraordinar / rendkívüli kamaraest

Horia Mihail – pian/zongora

Kostyák Előd – violoncel/gordonka

În program:

Igor Stravinski: Suita italiană / Olasz szvit

Piotr Ilici Ceaikovski: Aria lui Lenski din actul II al operei ”Evgheni Oneghin” / Lenszkij áriája

az Anyegin c. opera II. felvonásából

Piotr Ilici Ceaikovski: Pezzo capriccioso, op. 62

Serghei Prokofiev: Sonata în Do major, op. 119 / C-dúr szonáta, op. 119

Prezentarea artiştilor

Horia Mihail a debutat la vârsta de 10 ani, în oraşul său natal – Braşov. De atunci, a concertat de peste 1000 de ori cu majoritatea orchestrelor simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti şi cu Orchestra Naţională Radio.

În prezent este Solist Concertist al Formaţiilor Muzicale Radio Bucureşti şi al Filarmonicii Braşov. În calitate de preşedinte a Asociaţiei Culturale Accendo desfăşoară o intensă activitate managerială, organizând cinci turnee MusicON ale Romanian Piano Trio, trei turnee Stradivarius, iar în cooperare cu Radio România Cultural, turneele ”Pianul Călător” şi ”Duelul Viorilor: Stradivarius vs. Guarneri”. Totodată, este şi directorul fondator al festivalului multicultural TAM TAM de la Braşov.

KOSTYÁK Előd s-a născut la Cluj-Napoca. A studiat violoncelul în oraşul natal şi la Bucureşti. A obţinut diploma de licenţă la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca.

În perioada 1994-2008, ocupă postul de şef de partidă la următoarele orchestre: Orchestra Simfonică a Ansamblului Armatei la Budapesta, Filarmonica din Győr, Teatrul Naţional din Miskolc. Între anii 2009-2015 a fost şef de partidă şi la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. Din anul 2008 este şef de partidă la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

Kostyák Előd cântă pe un violoncel construit de Christian Neubauer în anul 1835, restaurat   în anul 2008 de Márkus Barbarossa János, ca urmare a demersurilor Societăţii Amaryllis din Cluj-Napoca, instrument aflat odinioară în posesia ultimului erudit transilvan, Brassai Sámuel, în prezent fiind proprietatea Episcopiei Unitariene din Cluj-Napoca.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: